Staticke a nestaticke metody – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Staticke a nestaticke metody – Java – Fórum – Programujte.comStaticke a nestaticke metody – Java – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
vlado09910
Návštěvník
10. 12. 2009   #1
-
0
-

este jednu otazku:-)
Ked si robim program a pisem metodu napr public void ...atd co zanmena public alebo void je jasne, kedy co pouzit ale stale mi nie je jasne kedy pouzit STATIC.. Vacsinou sa spolieham na to ze ma program bude navigovat a povie ze nestaticku metodu nemozem volat zo statickej.. Vie mi niekto tak "polopate" vysvetlit kedy sa pouziva staticka a kedy nie? Dakujem velmi pekne!!!!

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.64.–
Reklama
Reklama
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
10. 12. 2009   #2
-
0
-

Statická metoda se používá tehdy, pokud nepracuješ s instancí dané třídy (resp. s jejími atributy tj. daty).

A jeden dost vyumělkovaný příklad. Představ si, že máš třídu (MujFloat), která zaobaluje datový typ float. Založíš si instanci a budeš s ní dělat různé operace (přičítat, násobit apod.). Pak ale zatoužíš po funkci, která sečte 2 float čísla a vrátí zase float číslo. Máš třídu, kde se pracuje s float číslem, tak by se to mohlo dát do ní. Ale kvůli sečtení 2 čísel zakládat novou instanci? Tak to uděláš jako statickou metodu a máš vyhráno:



// takze misto
MujFloat instance = new MujFloat();
vysledek = instance.sectiFloaty(prvni, druhy);

// volas neco jako
vysledek = MujFloat.sectiFloaty(prvni, druhy);

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
vlado09910
Návštěvník
15. 12. 2009   #3
-
0
-

To liborb : diik, pomaly mi to dochadza:-))

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.245.193.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 43 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý