Pomoc v C expected ')' before ';' token – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Pomoc v C expected ')' before ';' token – C / C++ – Fórum – Programujte.comPomoc v C expected ')' before ';' token – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

jurec0
Návštěvník
11. 12. 2009   #1
-
0
-

mam kod

#define F_CPU 16000000UL
#include <util/delay.h>
#include <avr/io.h>

int main(void)
{
DDRA=3;DDRC=0;DDRB=0;
PORTC=3;PORTB=1;
while (1)
{
if (bit_is_set(PINC,0)) (PORTA=1;
for(i=0;i<5;i++) _delay_ms(1);
PORTA=0;
for(i=0;i<5;i++) _delay_ms(1););
else if (bit_is_set(PINC,1)) (PORTA=2;
for(i=0;i<5;i++) _delay_ms(1);
PORTA=0;
for(i=0;i<5;i++) _delay_ms(1););
else PORTA=3;
}
}

a vyhodi

> "make.exe" all
rm -rf *.out *.o *.map *.bak *.out *.obj *.hex
avr-gcc -g -mmcu=atmega16 -Wall -Wstrict-prototypes -Os -mcall-prologues -Os -c main.c
main.c: In function 'main':
main.c:11: error: expected ')' before ';' token
main.c:15: error: expected ')' before ';' token
make.exe: *** [main.o] Error 1

> Process Exit Code: 2
> Time Taken: 00:01

neviete poradit?

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.244.199.–
jurec0
Návštěvník
11. 12. 2009   #2
-
0
-

povodne to malo byt ze by mal robot ist pomalsie ak by tam bola aj ina chyba pls napiste

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.244.199.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
11. 12. 2009   #3
-
0
-

blok zacina { ne (
to same konci } a ne );

velice doporucuju nejakej pouzitelnej zpusob odsazovani...
v tomdle paskvilu se clovek matlal 3 minuty nez to dal do formy, kde se dalo zjistit co k cemu patri

int main(void)

{
DDRA=3;
DDRC=0;
DDRB=0;
PORTC=3;
PORTB=1;
while (1) {
if ( bit_is_set(PINC,0) ) {
PORTA=1;
for (i=0;i<5;i++) _delay_ms(1);
PORTA=0;
for(i=0;i<5;i++) _delay_ms(1);
} else if (bit_is_set(PINC,1)) {
PORTA=2;
for(i=0;i<5;i++) _delay_ms(1);
PORTA=0;
for(i=0;i<5;i++) _delay_ms(1);
} else PORTA=3;
}
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
11. 12. 2009   #4
-
0
-

ta chyba znamena že ti chybí konec závorky před ;

if (bit_is_set(PINC,0)) (PORTA=1; 

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
All you need is vision and time.
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
11. 12. 2009   #5
-
0
-

To KIIV : byl si rychlejší...

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
All you need is vision and time.
jurec0
Návštěvník
11. 12. 2009   #6
-
0
-

lol thx

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.244.199.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 14 hostů

Podobná vlákna

Dekodovanie token? — založil soso8782

Token gen — založil David299

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý