Ukol do skoly – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Ukol do skoly – C / C++ – Fórum – Programujte.comUkol do skoly – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

sniff0
Newbie
13. 12. 2009   #1
-
0
-

zdravim, mam problem s ukolem do C++.. uz samo zadani zni slozite.... Vytvořte aplikaci, která bude simulovat jednoduchý textový editor. Aplikace se uživatele zeptá na typ dokumentu, vytvoří instanci příslušné třídy a nechá uživatele zadat potřebné hodnoty.Všechny tyto typy dokumentů budou obsahovat datum, autora a text. Typ dokumentu "Dopis" navíc bude mít příjemce a "Poznámka" datum vyřízení (do kdy je úkol nutné udělat).

Následně budou na obrazovku vypsány zadané hodnoty a uživatel bude dotázán, zda jsou správné. Pokud ano, program bude ukončen, pokud ne, uživatel bude vyzván k opravě údaje. Oprava spočívá ve výběru položky, kterou má uživatel opravit a napsání nové hodnoty.

Při návrhu aplikace používejte v maximální možné míře zapouzdření, dědičnost a polymorfismus. Z řídích struktur budete potřebovat pouze podmínku if, vstup od uživatele a výstup na obrazovku. Všechny tyto věci můžete nalézt v e-learningové opoře k předmětu. Minimalizujte kód v hlavní funkci programu. Ta by měla obsahovat jen minimální množtví kódu. Do odevzdávárny odevzdejte pouze přeložitelný soubor(y) se zdrojovým kódem!

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.73.–
RedDragCZ0
Newbie
13. 12. 2009   #2
-
0
-

A kde je problém?

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.158.156.–
sputnikone+1
Věrný člen
13. 12. 2009   #3
-
0
-

Zadání je vcelku jasně definované, takže bych v tom taky problém neviděl.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.201.–
sniff0
Newbie
13. 12. 2009   #4
-
0
-

znate i reseni?? ja si vubec nevim rady..

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.73.–
sputnikone+1
Věrný člen
13. 12. 2009   #5
-
0
-

Řešením bude pravděpodnobně program v C++, který by si měl být schopný napsat, když už jsi to dostal za úkol...

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.201.–
sniff0
Newbie
14. 12. 2009   #6
-
0
-

hmmm. tak dik moc, v jednu to mam odevzdat :-D

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.72.–
sputnikone+1
Věrný člen
14. 12. 2009   #7
-
0
-

Pokud nic nemáš, měl bys začít.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.201.–
sniff0
Newbie
14. 12. 2009   #8
-
0
-

jsem na prednasce... vubec nestiham... helpnes mi?

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.72.–
sputnikone+1
Věrný člen
14. 12. 2009   #9
-
0
-

Napiš, co máš.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.201.–
sniff0
Newbie
14. 12. 2009   #10
-
0
-

nemam nic... poslucham na prednasce pojmem systemy..

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.72.–
sniff0
Newbie
14. 12. 2009   #11
-
0
-

tak zatim mam this"

#include <cstdlib>
#include <iostream>

using namespace std;
class stranka{
protected: real: datum;
string: autor;
string: text;
class zakznik: public stranka{
string: jmenoZakaznika;

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.72.–
sputnikone+1
Věrný člen
14. 12. 2009   #12
-
0
-

Nooo, úvodem bych možná nastudoval to C++ :smile1:, evidentně ti totiž nic neříká

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.201.–
sniff0
Newbie
14. 12. 2009   #13
-
0
-

chybi mi tam par zavorek a vesmes vsechno... snaha se ceni.... ty mi s tim nepomuzes co? at vim jestli to uz mam vzdat

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.73.–
sputnikone+1
Věrný člen
14. 12. 2009   #14
-
0
-

Zadání požaduje využití vlastností OOP, v tomto ohledu je tvůj návrh zcela mimo. Na tvém místě bych vytvořil obecnou třídu Dokument se společnými vlastnostmi a proměnými pro všechny typy dokumentů. Od té bych potom dědičností odvodil jednotlivé specifické typy dokumentů.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.53.–
sniff0
Newbie
14. 12. 2009   #15
-
0
-

jj vim co myslis... ale polymorfyzmus je nove tema, takze v tom jeumim...

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.73.–
sputnikone+1
Věrný člen
14. 12. 2009   #16
-
0
-

Pokud nezvládáš to, co se po tobě v zadání požaduje, měl bys to vzdát, Btw, který ústav navštěvuješ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.53.–
sniff0
Newbie
14. 12. 2009   #17
-
0
-

hmm tak dik... jeden ustav v brne

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.73.–
sputnikone+1
Věrný člen
14. 12. 2009   #18
-
0
-

Tak to jsi buď kolega nebo VUŤák

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.53.–
sniff0
Newbie
14. 12. 2009   #19
-
0
-

vutak urcite ne... mendelovka.. ty?

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.73.–
sputnikone+1
Věrný člen
14. 12. 2009   #20
-
0
-

FI MUNi, na Mendel jsem ůplně zapomněl :smile14:

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.53.–
sniff0
Newbie
14. 12. 2009   #21
-
0
-

udelej mi ten program :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.72.–
sputnikone+1
Věrný člen
14. 12. 2009   #22
-
0
-

Ne :smile3:

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.53.–
sniff0
Newbie
14. 12. 2009   #23
-
0
-

si hodny... dik

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.72.–
sputnikone+1
Věrný člen
14. 12. 2009   #24
-
0
-

Ja tady nejsem od toho, abych za někoho dělal domácí úkoly.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.53.–
marpit
~ Anonymní uživatel
200 příspěvků
14. 12. 2009   #25
-
0
-

Zrovna nahodou jsem něco podobného dělal včera, je to jednoduche, když vtak mi pisni na mpitrik@gmail.com.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.212.–
sputnikone+1
Věrný člen
14. 12. 2009   #26
-
0
-

marpit napsal:
Zrovna nahodou jsem něco podobného dělal včera, je to jednoduche, když vtak mi pisni na mpitrik@gmail.com.



No, alespoň nejsem jediný, komu to přišlo jednoduché...

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.201.–
marpit0
Stálý člen
14. 12. 2009   #27
-
0
-

To sputnikone : Nechce se mi věřit že je to ukol na VŠ, to i ja na střední dělam daleko složitější programy... Otázkou pak zůstává, jak se někdo kdo nezvládne takovou prkotinu dostane na výšku :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.212.–
MarPit
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 13 hostů

Podobná vlákna

Úkol do školy C++ — založil Dominik

Ukol do školy — založil Ales

úkol do školy — založil stop

Ukol do skoly:( — založil Martina

C++ ukol do skoly — založil Aleš

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý