Problém s podmínkou while – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Problém s podmínkou while – C / C++ – Fórum – Programujte.comProblém s podmínkou while – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
pEtr
~ Anonymní uživatel
697 příspěvků
15. 12. 2009   #1
-
0
-

Ahojte, mám napsaný program na rozklad Fibonacciho čísel, jede mi, ale náčelník po mě chce maličko upravit podmínku while ... poradite mi? Až někdo odpoví, můžu mu poslat zdroj. kod, případně ho někde uložit ...
Prosím ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.225.–
Reklama
Reklama
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
15. 12. 2009   #2
-
0
-

no bez toho zdrojáku ti nikdo asi nepomůže...

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
All you need is vision and time.
pEtr
~ Anonymní uživatel
697 příspěvků
15. 12. 2009   #3
-
0
-

To crAzY^ :

Tu je část kodu, kde bych potřeboval nějak logičtěji a lépe ukončit cyklus:

while (1)
{
temp+=fibPosl[c];
if(temp==in)
{
printf(" %d ",fibPosl[c]);
break;
}
if(temp<in)
{
printf(" %d +",fibPosl[c]);
}
if(temp>in)
{
temp-=fibPosl[c];
}

c--;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.225.–
RedDragCZ0
Newbie
15. 12. 2009   #4
-
0
-

      for(; temp!=in; c--)                                                 

{
temp+=fibPosl[c];

if(temp<in)
{
printf(" %d +",fibPosl[c]);
}
else if(temp>in)
{
temp-=fibPosl[c];
}

}

printf(" %d ",fibPosl[c]);

Eventuálně si to samozřejmě ještě můžeš i zpátky poopravit na ten while cyklus místo for-u.

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.158.156.–
pEtr
~ Anonymní uživatel
697 příspěvků
15. 12. 2009   #5
-
0
-

To RedDragCZ :

Jo jede to ... díky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.225.–
pEtr
~ Anonymní uživatel
697 příspěvků
15. 12. 2009   #6
-
0
-

To RedDragCZ :
Tak jsem narazil na prblem. Výše psaný cyklus používám roklad čísla na Fibonacciho č. a poslední Fibonaciho čislo je program nezobrazí. Proč?

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.225.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 67 hostů

Podobná vlákna

Problém s podmínkou if — založil k2k21

Problém s podmínkou — založil Dominika

Problem s podmínkou v c++ — založil riegger

Problém s podminkou — založil Coal_Asasin

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý