Počasie – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Počasie – Python – Fórum – Programujte.comPočasie – Python – Fórum – Programujte.com

 

rado
~ Anonymní uživatel
45 příspěvků
15. 12. 2009   #1
-
0
-

Chcel by som spraviť program ktorý by získal predpoveď počasia zo stranky www.SHMU.sk ale nemu si to byť nutne z tade. Ale vobec neivem ako nato. Nevedel by dakto poradiť. Pozeral som modul BeautifulSoup ale neviem dobre po anglicky tak s tym mam dosť problem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.103.47.–
Blujacker
~ Moderátor
0
Grafoman
15. 12. 2009   #2
-
0
-

co tohle?



WEATHER_URL = 'http://xml.weather.yahoo.com/forecastrss?p=%s&u=c'
WEATHER_NS = 'http://xml.weather.yahoo.com/ns/rss/1.0'

import urllib
from xml.dom import minidom
def weather_for_zip(zip_code):
url = WEATHER_URL % zip_code
dom = minidom.parse(urllib.urlopen(url))
forecasts = []
for node in dom.getElementsByTagNameNS(WEATHER_NS, 'forecast'):

forecasts.append({
'date': node.getAttribute('date'),
'low': node.getAttribute('low'),
'high': node.getAttribute('high'),
'condition': node.getAttribute('text')
})
ycondition = dom.getElementsByTagNameNS(WEATHER_NS, 'condition')[0]
return {
'current_condition': ycondition.getAttribute('text'),
'current_temp': ycondition.getAttribute('temp'),
'forecasts': forecasts,
'title': dom.getElementsByTagName('title')[0].firstChild.data
}


Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.166.–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
xeonikx0
Návštěvník
21. 12. 2009   #3
-
0
-

zkoušel jsem to, ale nic to neudělá?

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.36.–
Blujacker
~ Moderátor
0
Grafoman
21. 12. 2009   #4
-
0
-

musíte zavolat tu funkci...

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.166.–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
xeonikx0
Návštěvník
21. 12. 2009   #5
-
0
-

zavolat jako print, ale nevim čeho(

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.36.–
Blujacker
~ Moderátor
0
Grafoman
22. 12. 2009   #6
-
0
-

To xeonikx :



print weather_for_zip("78749")

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.166.–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
SeraphCZ0
Stálý člen
22. 12. 2009   #7
-
0
-

POZNATEK: pokud by jste to nekdo skousel pod Python 3.0 tak na 5.řádku nahradit za import urllib.request a na 9. řádku
dom = minidom.parse(urllib.request.urlopen(url))

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.98.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 11 hostů

Podobná vlákna

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý