Volanie metódy – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Volanie metódy – .NET – Fórum – Programujte.comVolanie metódy – .NET – Fórum – Programujte.com

 

jozo00250
Návštěvník
16. 12. 2009   #1
-
0
-

Zdravím, ako sa dá docieliť tohoto :

class Trieda1

{
PrvaMetoda()
{
}
}

class Trieda2
{
DruhaMetoda()
{
PrvaMetoda();
}
}


ďakujem za pomoc

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.193.–
reet
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
16. 12. 2009   #2
-
0
-

No možná kdyby si sem napsal, co vlastně chceš...

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.179.140.–
jozo00250
Návštěvník
16. 12. 2009   #3
-
0
-

To reet : sorry, pomýlil som sa, kód opravený

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.193.–
el
~ Anonymní uživatel
15 příspěvků
16. 12. 2009   #4
-
0
-

Bych to zkusil takto:



class Trieda2
{
Trieda1 tr=new Trieda1 ();

DruhaMetoda()
{
tr.PrvaMetoda();
}
}


Musíš vytvořit instanci třídy1 a na ni se pak dotazovat. Půjde ti to pokud budeš mít PrvaMetoda() nastavenou jako public.

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.80.67.–
jozo00250
Návštěvník
16. 12. 2009   #5
-
0
-

To el : dík, to mi z časti pomohlo. Ide o to, že robím program pre rasterizáciu elipsy. Musí byť vytvorená samnostatná trieda, atribúty, metódy . Pred tým než som si spravil samostatnú triedu tak som vyskúšal všetko napratať do jednej funkcie a vtedy my fungovalo všetko ako má, lenže keď som vytvoril samostatnú triedu tak síce kompilátor nevyhodí žiadnu chybu, ale prakticky program nefunguje. Prikladám komplet program, ďakujem za pomoc !

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.193.–
jozo00250
Návštěvník
16. 12. 2009   #6
-
0
-

už netreba, vyriešil som to !

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.193.–
elvis0
Newbie
16. 12. 2009   #7
-
0
-

To jozo0025 :
no koukal jsem na to a podle mě je chyba asi tady

 Form1 f1 = new Form1();
protože to by znamenalo že vytváříš znovu ten formulář což nejde resp. nejsem si jist zdali je to možné.

Možná řešení:
// vzhledem k tomu že mám VS2008, v podstatě se nevyznám ve vykreslení elipsy což není podstatné a navíc je to zřejmě tvůj úkol, napovím možnosti řešení a opravu nechám na tobě.

Takže první variantu bych viděl takto:
mohl by jsi předat do konstruktoru třídy Elipsa samotné kreslící plátno
Elipsa elipsa = new Elipsa(THIS.PLATNO);
poté by se metoda VykresliPixel(int sx, int sy) nacházela ve třídě elipsa a mohl by jsi se dotázat přímo na ni. Vykreslení by nejspíš fungovalo.

Druhá varianta:
třída "RasterizujElipsu" by nevracela void ale dvourozměrné pole intů kde by jsi v této metodě zaznamenával souřadnice pro vykreslení. vrácené dvourozměrné pole by jsi pak předal "VykresliPixel" - tam prošel cyklem pole a v podstatě nakreslil elipsu.

Nevím která z variant je lepší - já bych si asi vybral první variantu vzhledem k tomu že ted to bude jen minimum uprav.

Je možný že se pletu ale zkušeností by to šlapat mohlo... zkus to a kdyžtak dej vědět.

El.

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.80.67.–
Alkohol je příčinou ale i řešením veškerých problémů. :)
jozo00250
Návštěvník
16. 12. 2009   #8
-
0
-

No vyriešilo som to nejak takto

class Elipsa

{
public Graphics graph; // vytvorenie public atributu graph
// ...dalsi kod...
}

a potom len v metóde udalosti kliknutia na tlačítko pre vykreslenie(metóda sa nachádza v hlavnej triede Form 1)
private void vykreslit_Click(object sender, EventArgs e)

{
//..kod...
elipsa.graph = this.platno.CreateGraphics();
// ....kod...
}


stačilo len toto, ale aj tak dík !

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.193.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 14 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý