Client/Server – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Client/Server – C / C++ – Fórum – Programujte.comClient/Server – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

silent0
Stálý člen
17. 12. 2009   #1
-
0
-

Zdravim nemam s tim nejakou velkou zkusenost tak se chci optat mam Server a Client do klienta neco napisu dam odeslat posle se na server. Chci ale aby ten server posilal i zpet klientovi aby si mohla napr dva/vice lidi psat jako diskuzi. Komponenty TCPServer/Client. Aspon napovedet jak na to .. dik

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.182.248.–
C#
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
17. 12. 2009   #2
-
0
-

http://www.builder.cz/art/cpp/tcp_server_windows.html

Máš tam v seznamu i další články zabívající se touto problematikou. Pokud by ti to nevyhovovalo, koukni se po knihovně SDL_Net. Není o ní moc napsáno, ale oficiální dokumentace postačí.

GKW: TCPServer

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.62.224.–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
silent0
Stálý člen
19. 12. 2009   #3
-
0
-

Server - http://www.pastebin.cz/28656
Client - http://www.pastebin.cz/28657


Clienti neco pisou a prijma se to na server, ale neposila se to zpet na clienta aby mohli aspon dva lide komunikovat ..
Potrebuji aby server ty sockety taky posilal zpet na clienta a on je cetl .... Nejake napady? Dik

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.182.248.–
C#
sputnikone+1
Věrný člen
19. 12. 2009   #4
-
0
-

Třeba udělat na každé straně klienta a server naráz

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.157.–
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
19. 12. 2009   #5
-
0
-

Jsou dvě možnosti. Buď server bude jen prostředníkem, tz. že klient pošle požadavek na server od adresu cílového počítače, ten jej doručí zpět klientovi a pak probíhá komunikace přemío. Nevýhody i výhody zjevné.

Druhou možností je, že klient pošle požadavek i se zprávou, server zjistí cílovou adresu, uloží ji pro probíhající spojení a pošle zprávu cílovému klientovi. Nevýhodou plynou pro klienty, server si může ukládat komunikaci, navíc to může být značně zpomalené, je-li server nadměrně přetížen. Nicméně IP adresa druhého počítače je nezjistitelná, protože se nedostává ke klientovi. Pro server je pak problémem vysoká zátěž.

V obou případech však musí mít klienti unikátní identifikátor. U ICQ je to číslo, u MSN a jabberu je to email.

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.62.224.–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
silent0
Stálý člen
19. 12. 2009   #6
-
0
-

Ta prvni komunikace zatim staci, tj. pripoji se x clientu a budou mit takovou diskuzi mezi sebou chat ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.182.248.–
C#
silent0
Stálý člen
19. 12. 2009   #7
-
0
-

sputnikone napsal:
Třeba udělat na každé straně klienta a server naráz



Jo, ale pripojit se jde jen na jeden server, takze prima jen jeden server .... Zkousel jsem .

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.182.248.–
C#
silent0
Stálý člen
19. 12. 2009   #8
-
0
-

ZKousel jsem jeste i tak ze se pripoji napr 2 clienty na server .... ten client bude umet zapisovat socket WriteLn a zaroven cist socket ReadLn. Write jde ale u Readu jsou nejake problemy, tam to nejde ..

Prominte za ty posty za sebou ..

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.182.248.–
C#
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 42 hostů

Podobná vlákna

Client-server-client — založil MM

Server + Client — založil Mudraon

Client server c# — založil Misiak

[C#] Server client — založil gledy

Server a Client zaroven — založil SMArek

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý