Konzola – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Konzola – C / C++ – Fórum – Programujte.comKonzola – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Marek0
Návštěvník
13. 10. 2006   #1
-
0
-

Existuje prikaz na vycistenie obrazovky ? t.j. ze konzola ostane prazdna ?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
Ond?ej ?pl?chal0
Posthunter
13. 10. 2006   #2
-
0
-

zkus system("cls")

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Marek0
Návštěvník
14. 10. 2006   #3
-
0
-

:ok:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Raddo150
Stálý člen
16. 10. 2006   #4
-
0
-

Keby si trocha prelistoval toto forum tak na to prides.
Ale co uz.... (':D')

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Marek0
Návštěvník
17. 10. 2006   #5
-
0
-

A este jedna otazka.

Je nejako mozne uz alokovanemu polu 'prialokovat' dalsiu pamat ?

Alebo je nutne uvolnit pamat a znovu alokovat a hodonty docasne ulozit do dosneho pola?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jura_0
Stálý člen
17. 10. 2006   #6
-
0
-

myth napsal:

A este jedna otazka.

Je nejako mozne uz alokovanemu polu 'prialokovat' dalsiu pamat ?

Alebo je nutne uvolnit pamat a znovu alokovat a hodonty docasne ulozit do dosneho pola?


Samozrejme, ze jde. Pokud pouzivas na alokaci funkce cisteho C, tedy malloc(calloc)/free, tak staci pouzit realloc(http://cplusplus.com/ref/cstdlib/realloc.html), nebo v pripade C++ pouziti new []/delete [], tak postup je nasledujici:
1) alokovat nove pole pozadovane velikosti (int *nove_pole =new [100] )
2) zkopirovat prvky (napr. memcpy, nebo pouzit cyklus)
3) smazat stare pole (delete [] stare_pole)
4) ukazateli na stare pole priradit ukazatel na nove pole(stare_pole = nove_pole)

Jinak jestli muzu doporucit, tak bych radeji dal prednost std::vector(a tim se nemusim starat o alokaci, dealokaci, realokaci, atd.)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Marek0
Návštěvník
17. 10. 2006   #7
-
0
-

Hmm zaujimave, ale s malloc nemam skusenosti.

ale som to predchvilou napisal takto:

1. alokacia docasneho pola (udaje stareho pola prepisane do docasneho pola)
2. vymazanie stareho pola
3. alokacia noveho pola (velkost docasneho pola + velkost ineho pola)
4. prepisanie udajov docasneho pola do noveho pola
5. prepisanie udajov ineho pola do noveho pola

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
zacatecnik0
Super člen
24. 10. 2006   #8
-
0
-

myth napsal:

Existuje prikaz na vycistenie obrazovky ? t.j. ze konzola ostane prazdna ?




Pan Valerian tvrdi ze je lepsi pouzit toto modernejsi mazani:


void clrscr(void)
{
COORD coordScreen = { 0, 0 };
DWORD cCharsWritten;
CONSOLE_SCREEN_BUFFER_INFO csbi;
DWORD dwConSize;
HANDLE hConsole = GetStdHandle(STD_OUTPUT_HANDLE);
GetConsoleScreenBufferInfo(hConsole, &csbi);
dwConSize = csbi.dwSize.X * csbi.dwSize.Y;
FillConsoleOutputCharacter(hConsole, TEXT(' '), dwConSize, coordScreen, &cCharsWritten);
GetConsoleScreenBufferInfo(hConsole, &csbi);
FillConsoleOutputAttribute(hConsole, csbi.wAttributes, dwConSize, coordScreen, &cCharsWritten);
SetConsoleCursorPosition(hConsole, coordScreen);
}


jinak pro borlandi prekladace jsem pouzival borland specifik: fci clrscr();

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
michal0
Newbie
1. 3. 2007   #9
-
0
-

ja som s céčkom úúplny začiatočník a neviem prečo mi nejde príkaz clrscr();
toto je ukážka môjho programu:

#include <stdio.h>

#include <conio.h>
int main(void)
{
int n=1;
while((getch())!=32) //ukončíme medzernikom
{
clrscr();
printf("%d",n);
n++;
}

return 0;
}

keď to dám preložiť tak mi pri riadku clrscr(); píše toto:

c:\documents and settings\michal\plocha\c++\du\du.cpp(15) : error C3861: 'clrscr': identifier not found

a neviem prečo. Čo mám zle? a potrebujem aj príkaz gotoxy(); Na nete som si našiel aj clrscr aj gotoxy a mali by byť dobre. Neviem či mi niečo chýba alebo čo?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Pedro0
Stálý člen
1. 3. 2007   #10
-
0
-

su to borland specific funkcie ... na prelozenie pouzij borland prekladac

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Vsetci ste blazni, to len ja som lietadlo
michal0
Newbie
1. 3. 2007   #11
-
0
-

no a keď mám microsoft visual studio tak sa to nedá nejak urobiť (nejaký alternatívny príkaz?) To musím len kôli tomu inštalovať iný prekladač? :(

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Pedro0
Stálý člen
1. 3. 2007   #12
-
0
-

mno este si tie funkcie mozes napisat sam :))

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Vsetci ste blazni, to len ja som lietadlo
zacatecnik0
Super člen
1. 3. 2007   #13
-
0
-

http://forum.builder.cz/read.php?23,1892944,1894386

ale je tam pouze kod co jsem zde uz uvadel ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
Pedro0
Stálý člen
1. 3. 2007   #14
-
0
-

To zacatecnik: ono v tomto pripade sa da pouzit aj cls ... ale to gotoxy() by sa skor hodilo

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Vsetci ste blazni, to len ja som lietadlo
Derufin0
Duch
8. 3. 2007   #15
-
0
-

Jak zmenim frekvenci alarmu v Cecku(\a)?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Raddo150
Stálý člen
8. 3. 2007   #16
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 121 hostů

Podobná vlákna

Konzola — založil Onsi

Čo je vlastne konzola ? — založil mephi

Konzola SQL — založil pietro62

Help ... C++ konzola MIDI — založil Darkkiller

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý