Potrebujem program, kt. by stahoval udaje z webu.. V com by sa to dalo urobit (popis, co presne chcem, nizsie)? Vedel by to niekto urobit? Prip. keby ze sa zajtra zacnem ucit a kazdy den 3 h tomu venujem aspon, dokedy som schopna nieco take urobit? Cim mam zacat? Niekedy som sa naucila HTML, CSS a kradnut JavaScripty z cudzich stranok, ale to mi teraz nestaci :(
Otvorme si napriklad toto: http://www.reality.cz/cgi/detail?ord=X91-543156
Potrebujem mat uz na konci udaje v CSV subore so stlpcekmi "druh", "obec", "ulica", "cena", "vymera", potom nieco z tych charakteristik.. a dole napr. "pocet fotiek".
A este predtym, ked dam len reality, tak napr. 3-izbove byty v Liberci. Ze si zadam a ono mi ich vyfiltruje uz samo.
Len to sa mi nezda, ze stranka, z kt. potrebujem stahovat a urobit tu vlastne databazu, je viac taka graficka.. Ako taka reality. Taka chaoticka. Nie ako napr. toto: http://finance.yahoo.com/q/hp?s=HD
Da sa s tym nieco spravit?
Fórum › C / C++
Stahovanie udajov z webu
nevim, jak v C++, ale podle mě by se na to hodil i nějakej interpretovanej jazyk (např Python, pokud to ovšem není požadováno C) - myslim si, že by to bylo jednodušší a kratší (a je to i platformově přenositelný)... například v tom Pythonu pomocí dvou funkcí získáš kód HTML a pak stačí jen vyhledávat potřebné informace (což by neměl bejt problém při znalosti HTML, stačí si dát jen tu práci a trochu ten kód prostudovat) a zapsat do souboru by taky mělo jít... a to filtrování půjde taky (udělal jsem skript, který otevřel stránku na kterou bylo potřeba heslo, takže zadávání do ovládacích prvků, tam celkem jednoduše jde)
C vobec nie je pozadovane. Jedinou podmienkou je, aby tie udaje v tom CSV boli.
A ako dlho mi moze trvat naucit sa to a urobit to? HTML viem, ako som pisala.. Ale Python, ani C, ani Java, ani nic podobne mi nic nehovori..
Napr. keby som kazdy den tomu venovala 3 h.. Alebo da sa to stihnut do konca januara? :)
To duta-hlava : Python se naučíš za ty 3 hodiny. ;-) Pak bych doporučil se podívat na standardní knihovnu urllib. A když k tomu přidáš BeautifulSoup http://www.crummy.com/software/BeautifulSoup/ na parsování html, tak máš v podstatě hotovo. BeatifulSoup v nové verzi používá pro načítání knihovnu, která si už ne tak dobře poradí s špatným html. Starší verze je lepší. Určitě existují i jiné knihovny pro práci s html, právě teď si na žádnou jinou nemůžu vzpomenout, třeba mě někdo doplní.
Takze Python, atd, dakujem obom :)
Niekde inde mi poradili aj Javu. Ze vraj tam sa da tiez lahko nacitat HTML, a potom ho nejako rozsekat a vytiahnut z toho udaje.
A taky sumer by niekto neurobil.. Co je najjednoduchsie, ale dostacujuce??
Uz by som sa do toho najradsej pustila..
Hehe. Vy uz nie ste zaciatocnici, preto hovorite, ze je to pomerne lahke :)
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Stahovanie suborov — založil bonpari
Hudba a (ne)legalne stahovanie — založil Miro1701
Vynatie udajov — založil stanke
Vypis udajov z db — založil JannyM
Triedenie udajov v C — založil presto