Cmd.exe diakritika – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Cmd.exe diakritika  – C / C++ – Fórum – Programujte.comCmd.exe diakritika – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Hnykda0
Duch
18. 12. 2009   #1
-
0
-

Ahoj,snazim se v consoli zobrazit ascii ale muj cmd ma nastavene chcp na 1250 misto na 852(kde jsou ceske znaky...),nevim kdy a proc se mi to zmenilo.I kdyz vsak rucne zmenim chcp na 852,.exe soubor vytvoreny v c++ si to stejne zmeni z5 na 1250.Nevite nekdo co stim?

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.77.165.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
18. 12. 2009   #2
-
0
-

To Hnykda : asi v registrech zmenit

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Hnykda
~ Anonymní uživatel
13 příspěvků
18. 12. 2009   #3
-
0
-

O to tu nejde. Neřeknu - program. Ale příkazový řádek ve Vistách v češtině by taky měl být v češtině a ještě nedávno jsem ho tak měl.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.178.–
Matrix17
~ Anonymní uživatel
286 příspěvků
19. 12. 2009   #4
-
0
-

On v češtině je ale už několik let je ve windows pravidlem že příkazák a okna mají jiný kódování takže buď změnit kódování v programu (na fóru už to bylo několikrát) nebo se na diakritiku prostě vyprdni.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.156.128.–
Hnykda
~ Anonymní uživatel
13 příspěvků
19. 12. 2009   #5
-
0
-

Jasný, tak děkuju moc.
Btw. kodování myslíš tím tu "chcp?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.178.–
Hnykda
~ Anonymní uživatel
13 příspěvků
19. 12. 2009   #6
-
0
-

Pardon za double post. Jeste reakce na to to zmenit v registrech. V registrech jsem to taky zmenil, a slo to, ale kdyz jsem v tom spustil mnou naprogramovanou consolovou .exe tak se to zase vrátí z5.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.178.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 70 hostů

Podobná vlákna

Cmd výstup (diakritika) — založil Miras

Cmd a ASCII — založil Streko

CMD pls help — založil Grant

CMD - příkaz — založil MASTERMAN

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý