PHP Vyhledavaní v souboru – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

PHP Vyhledavaní v souboru – PHP – Fórum – Programujte.comPHP Vyhledavaní v souboru – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Petr0
Duch
13. 10. 2006   #1
-
0
-

Ahoj mám dotaz jak udělat zdrojak aby se mi ze souboru který vytvořim vyhledaly např. všechny jmena vyrobku od nejake firmy. myyslím to tak že mám napřiklad v souboru zapsano:
program c:o054 firma:metla nazev vyrobku: strom
program c:o0fs firma:prokop nazev vyrobku: kvetina
program c:fkfk firma:metla nazev vyrobku: kmen.....

tak at ted potrebuji s tohoto programu vypsat vsechny vyrobky od firmy metla, jejichž nazev zadam do <input type="text" atd..>. mužete my poradit děkuji moc.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
JUDGE
Reklama
Reklama
Ond?ej ?pl?chal0
Posthunter
13. 10. 2006   #2
-
0
-

nejjednodussi by to bylo narvat do databaze...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
13. 10. 2006   #3
-
0
-

Pokud ale trváš na souboru, tak by to vypadalo asi takhle:



$vyber = [i]jmeno firmy kterou uzivatel zadal[/i];
$soubor = file("[i]soubor[/i].txt");
reset($soubor);
while(list($a, $radek) = each($soubor)){
if(ereg("firma:".$vyber, $radek)){
$vysledek .= $radek."<br>";
}
}
echo($vysledek);

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 32 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý