Správa PC přes PHP – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Správa PC přes PHP – PHP – Fórum – Programujte.comSpráva PC přes PHP – PHP – Fórum – Programujte.com

 

survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
21. 12. 2009   #1
-
0
-

Zdravím. Nevíte prosím vás něco o správě PC přes PHP? Potřebuji ho vypínat, příp. by nebyl na škodu restart a ukončování procesů.
Není problém stáhnout externí knihovny, musí být ovšem předkompilovány (ve formátu dll).

Mluvíme o WinXP. Na serveru běží PHP 5.2.6, Apache 2.2.14 a MySQL nějaká pětková verze.

Články v češtině nebo angličtině.

Pokud něco najdete přes google, prosím o klíčová slova, mně se nepodařilo najít vhodnou kombinaci.

Děkuji za pomoc =)

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.62.224.–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
Jasper0
Věrný člen
21. 12. 2009   #2
-
0
-

Osobní zkušenosti nemám, ale osobně bych se podíval na PHP funkci exec() http://php.net/manual/en/function.exec.php a podobné...
Ta umí volat externí programy, takže bych se pak podíval jak se dá např restartovat PC pomocí příkazové řádky a toto bych nějak zkusil dát jako parametr té exec() funkce. Pravděpodobně si budeš muset pohrát i s bezpečtnostním nastavením...

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.197.36.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
21. 12. 2009   #3
-
0
-

pripadne sou nejaky knihovny pecl nebo jak se tomu nadavalo..

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
21. 12. 2009   #4
-
0
-

jojo, jak již padlo, tak přes exec se dá dělat v podstatě všechno...

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.179.27.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
22. 12. 2009   #5
-
0
-

Jenže exec jede právě přes příkazovou řádku a výstupy odtamtud nedostanu. Rád vidím, co se děje, i když to samozřejmě dokážu oželet.

Editoval survik1: Tak co nezvladne exec(), zvládne system(). Děkuji za pomoc =)

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.62.224.–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
22. 12. 2009   #6
-
0
-

jak nedostaneš výstup? ale dostaneš! :)
exec('ls', $out, $ret);
print_r($out);
ne?

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.179.27.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

Podobná vlákna

Email přes PHP — založil Borisek

PHP whois přes proxy — založil Petr

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý