Regulární výraz. – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Regulární výraz. – PHP – Fórum – Programujte.comRegulární výraz. – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Paja2
~ Moderátor
+2
Věrný člen
22. 12. 2009   #1
-
0
-

Mohl by mi někdo poradit jak mám správně napsat regulární výraz, tak aby mi
nahradil z níže uvedeného pouze číslo 1, ale tak aby číslo 16.18 a 21 byly
zachovány

1 2 16 2 5 6 18
2 8 6 9 85 3 1 21

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.112.165.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
22. 12. 2009   #2
-
0
-

\b1\b

minimalne preg match by to mohl umet.. (pouzivam v perlu \b jako "hrana" slova..)
z manualu: \b Match a word boundary

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Paja2
~ Moderátor
+2
Věrný člen
22. 12. 2009   #3
-
0
-

To KIIV : Díky, opět jsi mi pomohl.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.112.165.–
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
22. 12. 2009   #4
-
0
-

a bude to fungovat i pro:
2 8 6 9 85 3 1 21 1
?? mi prijde ze by nemelo...

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.179.27.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
22. 12. 2009   #5
-
0
-

To hrach : to musi pridat samozrejme g .. pokud to nema uz nastavene defaultne

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
marioff0
Expert
22. 12. 2009   #6
-
0
-

da sa to aj bez re, napr.

$cisla = str_replace(" 1 ", " ", $cisla);


minimalne to bude rychlejsie :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
22. 12. 2009   #7
-
0
-

To marioff : a co kdyz bude "1 3 5 1" v cisla? :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
marioff0
Expert
22. 12. 2009   #8
-
0
-

KIIV napsal:
To marioff : a co kdyz bude "1 3 5 1" v cisla? :)



dokelu, nejak som to nedomyslel, v tomto pripade je tvoj RE asi najlepsim riesenim

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
22. 12. 2009   #9
-
0
-

To marioff : tak zase teoreticky bys mohl pridat mezery na zacatek a konec a pak se jich zase zbavit.. ale je to uz trochu oklika:)

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Amertak
~ Anonymní uživatel
112 příspěvků
22. 12. 2009   #10
-
0
-

Takhle sem to nedávno řešil v Pythonu, umí to všechny tři polohy 1.



vysledek = ((" " + vstup.replace("\n","") + " ").replace(" "," ").replace(" 1 "," X ").replace(" "," "))[1:-1],

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.251.245.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů

Podobná vlákna

Regulární výraz — založil Pilot

Regularni vyraz — založil don_Dominique

Regulární výraz — založil Fanda36

Regulární výraz — založil Anonymní uživatel

Regularni vyraz — založil BigBear

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý