Pomoc_uloha – Pascal – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Pomoc_uloha – Pascal – Fórum – Programujte.comPomoc_uloha – Pascal – Fórum – Programujte.com

 

azbestko
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
22. 12. 2009   #1
-
0
-

caute.
potreboval by som pomoc(neviem aku velku) s jednou ulohou. Zadanie je vytvorit aplikaciu telefonny zoznam(txt subory), ktora bude dovolovat uzivatelovi vytvorit zoznam, pridat kontakt, zmazat zoznam vyhladat kontakt... Tuto ulohu som riesil odovzdal dostal spat riesil odovzdal dostal spat. Posledny dovod vratenia ulohy bolo :funkcia/procedura by mala pracovat iba s lokalnymi objektmi(parametre, lokalne premenne) a mala by byt vseobecna a pokial je to mozne robit jednu vec (zapisat zaznam, ktory jej bol predany ako parameter, do kartoteky a nie ho aj
nacitat)....... moje riesenie: http://www.upnito.sk/subor/dbabb952d3d8dc379f48721075c8bc9c.html

vazne neviem ako tieto chyby odstranit a mam uz len posledny pokus na odovzdanie..... dufam, ze sa najde niekto kto vie ako s touto ulohou pohnut a opravit nevyhovujuci algoritmus....za pomoc dakujem
kontakt: azbestko@azet.sk

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.12.–
Mircosoft+1
Věrný člen
22. 12. 2009   #2
-
0
-

Dovnitř do procedury dostaneš přes parametr cokoli. Ven potom buď jako návratovou hodnotu (jen u funkcí) nebo přes parametr se slovem var. Tady máš příklad - úprava tvojí procedury na otvírání seznamu:

function Otvor(var soubor:zoznam):boolean;

Begin
Assign(soubor,'adresar.bin');
{$I-}
Reset(soubor);
{$I+}
if IOResult<>0 then Rewrite(soubor);
otvor:=FileSize(soubor)<>0;
End;

Co jsem udělal:
- Soubor jsem předal jako parametr (var říká, že je to přímo odkaz na proměnnou, která se proceduře při volání předá, ne jen kopie její hodnoty, a u souborů je toto slovíčko nutné).
- Nastavení proměnné Prazdny jsem nahradil přepsáním procedury na funkci a vrácením informace o prázdnosti souboru v návratové hodnotě (otočil jsem význam, protože mi to tak připadá logičtější - samozřejmě to není nutné).

Volání v hlavním programu by pak vypadalo takhle:
prazdny:=not otvor(f);


U ostatních procedur a funkcí by to bylo obdobné, rozepisovat je už nebudu.


A mimochodem, když příště vložíš zdroják rovnou do příspěvku (nejlépe s použitím tlačítka "kód" z formátovací lišty), ušetříš nám spoustu času a klikání.

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.144.–
Chceš-li lepší odpověď, polož lepší otázku.
Moje stránka.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý