Interface - private – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Interface - private – PHP – Fórum – Programujte.comInterface - private – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
jkoudis
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
22. 12. 2009   #1
-
0
-

nazdar .. vytvořil jsem roézhraní ... a vněm definoval private function ...
svete div se po implementaci mi to napsalo že nemůžu takhle přistupovat k funkci
...
není to trošku divné ... interface by mělo pouze kontrolovat jestli jsou všechny
funkce implementovány .. ne o to jestli jsu soukromé veřejné atd ... jde to
nějak obejít ?? tu fci potřebuji private a musí být v rozhraní ..

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.92.39.–
Reklama
Reklama
dannyk0
Věrný člen
22. 12. 2009   #2
-
0
-

Nejde, protoze to popira uz samou logiku a podstatu interfacu. Interface ma slouzit k tomu, aby tridy, ktere ho implementuji 100% obsahovaly urcite metody a jine tridy, ktere je pouzivaji, aby mely 100% jistotu, ze dana metoda bude v dane tride existovat.

V podstate ma slouzit k tomu, aby jsi nadefinoval, co ma byt viditelne JINYM tridam, ale kdyz to bude private, tak uz to ostatni neuvidi a porusis tu jistotu a tim padem by interface postradaly smysl.

To mas stejne jako, kdyz kazdy dum musi mit dvere aby mohli lidi vstoupit. A k cemu je ti dum, ktery ty dvere nema? Pripadne jej maji pristupne pouze obyvatele daneho domu, kteri kdyz do nich vejdou, opet se objevi doma.
Je to sice takovy zajimavy popis si tedka rikam, ale je to tak :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
koudis
~ Anonymní uživatel
145 příspěvků
22. 12. 2009   #3
-
0
-

To dannyk : to je klidně možné ...:) ..a logické ... ale přijde mi že PHP tímto způsobem snižuje sou kvalitu ... interface meli nahrazovat hlavičkové soubory v C/C++ ... což tímto neplní, a jsou celkem naprd když člověk nemůže nadefinovat souhrn valstností a proměných(to by ani moc nevadilo) které daná třída musí implementovat bez výhrad ... náhradní řešení možná je ji dát protected a doplnit to final :) ... Mockráte děkuji za odpověd, pomohlo mi to s PHP dělám asi 2 měsíce ... přecházím z C++ JAVA atd ..takžei některé návyky z těchto prog jaz. dělají problémy ....

S pozdravem Koudis.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.92.39.–
koudis
~ Anonymní uživatel
145 příspěvků
22. 12. 2009   #4
-
0
-

ani protected nefunguje :( ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.92.39.–
bukaj_0010
Věrný člen
22. 12. 2009   #5
-
0
-

koudis
interface meli nahrazovat hlavičkové soubory v C/C++
Tak to rozhodně ne. Interface v PHP je to samé jako interface v Javě, nebo pro tebe, jestliže přecházíš z C++, je analogií k pure virtual class.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.128.–
Jak se správně ptát? -> http://www.hash.cz/inferno/otazky.html[br][br] Po programování je člověk hladovej.
dannyk0
Věrný člen
23. 12. 2009   #6
-
0
-

Presne tak, ta analogie je absolutni blbost. Jako jedinou analogii bych videl include/require na php soubory, ale interface ma stejny vyznam vsude => zajistit 100% implementaci a viditelnost urcitych prvku jinym tridam.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
koudis
~ Anonymní uživatel
145 příspěvků
23. 12. 2009   #7
-
0
-

... máte pravdu ... interface je jenom uzivatelské rozhraní ...nic víc :) .... omlouvám se e jsem tvrdil že tomu tak není :) ...
S pozdravem Koudis

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.92.39.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 48 hostů

Podobná vlákna

Public vs. private — založil inferno-girl

Public vs private metóda — založil Plui

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý