Webcam – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Webcam – Python – Fórum – Programujte.comWebcam – Python – Fórum – Programujte.com

 

xeonikx0
Návštěvník
24. 12. 2009   #1
-
0
-

povedlo se vam někomu aktivovat tenhle modul ? mě to vubec nejde nevim jak ho nahrat

http://videocapture.sourceforge.net/html/VideoCapture.py.html

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.36.–
fkilla0
Newbie
11. 3. 2010   #2
-
0
-

To xeonikx : Pouzival som ho v spojeni s pygame, na zobrazenie dat ktore som dostal z triedy VideoCapture. Webkameru je samozrejme nutne mat nainstalovanu v systeme, VideoCapture podporuje iba platformu win.

vyvolanie konfiguracie webkamery:



from VideoCapture import Device

cam = Device()

cam.displayCaptureFilterProperties()
cam.displayCapturePinProperties()


V prilohe velmi jednoduchy programik na zobrazenie obrazu

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.78.–
xeonikx0
Návštěvník
25. 3. 2010   #3
-
0
-

super už to jde, ale někdy mi to píše "Capture Graph could not be created" je to záhada prostě to někdy napiše někdy ne nechapu


=píše to, když to už jednou běží v procese, jako že to dvakrat nemuže běžet, stačí vypnout a je to ok

Chtěl bych se zeptat jak kamerku předělat, abych byla jen černobíla, napadlo mě změnit RGB ale to asi tak změnit nejde


from VideoCapture import Device
import ImageDraw, sys, pygame, time
from pygame.locals import *
import time

res = (352,288)

pygame.init()
cam = Device()
cam.setResolution(res[0],res[1])
screen = pygame.display.set_mode((800,600))

startTime = time.time()
frameCounter = 0

while 1:
screen.fill((0,0,255))

camshot = cam.getImage()
pyimg = pygame.image.frombuffer(camshot.tostring(), res,"RGB")

screen.blit(pyimg, (0,0))
pygame.display.flip()

frameCounter += 1

for event in pygame.event.get():
if event.type == pygame.KEYDOWN:
if event.key == pygame.K_ESCAPE:
elapsed = time.time() - startTime
print "FPS: ", frameCounter / elapsed
del cam
pygame.quit()
sys.exit()

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.36.–
fkilla0
Newbie
26. 3. 2010   #4
-
0
-

tu chybu ti to pise preto, ze nedokaze alokovat uz pouzivane zariadenie (webcam)

jednoduchou zmenou "RGB" to nejde, pretoze ta hodnota vyjadruje, v akom formate su data
musis prekonvertovat samotny obraz do grayscale (odtiene sedej)

na zaciatok pridaj

from PIL import ImageOps


a riadky


camshot = cam.getImage()
pyimg = pygame.image.frombuffer(camshot.tostring(), res,"RGB")


zmen na


camshot = cam.getImage()
graysc = ImageOps.grayscale(camshot).convert("RGB")
pyimg = pygame.image.frombuffer(graysc.tostring(), graysc.size, graysc.mode)


musel som pouzit dvojitu konverziu (RGB->grayscale->RGB), pretoze pygame.image.frombuffer() mi nevedel rozpoznat grayscale format ("L"), aj ked by to podla webu malo ist..

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.78.–
xeonikx0
Návštěvník
26. 3. 2010   #5
-
0
-

super, mazec dik, nevítě ještě někdo jak snižit kvalitu, zkoušim hledam ale bez úspěšně

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.36.–
xeonikx0
Návštěvník
1. 4. 2010   #6
-
0
-

cam.saveSnapshot("image.jpg",quality=10)


takhle jsem přišel jak vytisknout obrazek webcam v nižší kvalitě, ale jak udělat, aby byla samotná webcam vidět v nižší kvalitě zatim nevim

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.36.–
fkilla0
Newbie
9. 4. 2010   #7
-
0
-

Z akeho dovodu by si potreboval znizit kvalitu obrazu?

Ak to je z kvoli vytazovaniu CPU tym mini programkom co som poslal v prilohe, sustredil by som sa skor na optimalizaciu kodu.
napr. nepustat aplikaciu "na plno", predsa len obraz z beznej webkamery sa meni maximalne tak 30 krat za sekundu, tak preco ziskavat obraz castejsie?



time.sleep(0.03)

popr. cas uspania aplikacie vyladit :)

dalej nevolat prekreslenie obrazovky farbou, pretoze bude aj tak prekreslena obrazom z kamery


screen.fill((0,0,255))


ked uz degradovat obraz z kamery, tak rovno ovladacom (alebo napr. vyvolanim konfiguracie), kde sa napr. znizi pouzite rozlisenie a nerobit to dodatocne (konverziou uz ziskaneho obrazu)

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.78.–
xeonikx0
Návštěvník
11. 4. 2010   #8
-
0
-

)to je dycky sranda jak jednoduše něco jde time.sleep mě fakt nenapadlo ale potřebuju snižit rozlišeni, ale aby se snižila kvalita, chci to abych moh přes kamerku ovladat pohyb například něčeho, že třeba když kamerka uvidi spiše zelenou objekt se posune doleva, modrou do prava a tak tak chci zkusit snížit kvalita na maximum,

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.36.–
xeonikx0
Návštěvník
2. 6. 2010   #9
-
0
-

podařilo se už někomu přes python a webcamerku ovladat hru prostě if = červena třeba nějaký pixel předmět se hne do prava pokud je ten samí pixel spíše modrý v nějakém rozmězí světlosti modré pohne se předmět na druhou stranu například?

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.36.–
fkilla0
Newbie
9. 6. 2010   #10
-
0
-

Budes musiet nejakym sposobom spracovat obraz z kamery. Na tvoje potreby by ti malo stacit spriemerovat vsetky pixely v bitmape a vyhodnotit vysledok.

Kedze farebny pixel sa sklada z cervenej (Red), zelenej (Green) a modrej (Blue) zlozky (t.j. uz predtym spominane RGB). Budes prechadzat pixel po pixeli a priemerovat ho s ulozenou hodnotou. Priemerovat budes kazdu zlozku RGB zvlast.

priem = bitmapa[0,0]
---------------------------------
priem.r = (bitmapa[x,y].r + priem.r) / 2
priem.g = (bitmapa[x,y].g + priem.g) / 2
priem.b = (bitmapa[x,y].b + priem.b) / 2

dostanes vysledny priemerny pixel a v nom budes zistovat, ktora zlozka je najvyraznejsia.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.168.178.–
xeonikx0
Návštěvník
10. 6. 2010   #11
-
0
-

To xeonikx : díky ale na tohle jsem amater, snažím se najit jak snižim kvalitu z webcam třeba jen na rozlišení 8x8) jestli by to nějak vubec šlo, u cam.resolution se da rozlišení měnit ale zmenší se obraz ja bych potřeboval aby velikost okna obrazu zůstal stejný a rozlišení se snižilo(

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.36.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

Podobná vlákna

[C#] WebCamera zachytenie pohybu — založil p-r-e-d-a-t-o-r

Webcamerka na webu — založil Anonymní uživatel

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý