Ukládání do *.csv – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Ukládání do *.csv – Delphi – Fórum – Programujte.comUkládání do *.csv – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
lukinpark
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
25. 12. 2009   #1
-
0
-

mám jednoduchý dotaz na ukládání dat z listboxu do souboru .csv

Situace je taková:
mám 4 listbosy a chci je uložit do tabulky... napsal jsem to takhle

for i:=0 to ListBox1.Items.Count-1 do

ListBox5.Items.Add(ListBox4.Items[i]+';'+ListBox1.Items[i]+';'+ListBox2.Items[i]+';'+ListBox3.Items[i]+';');

ListBox5.Items.SaveToFile('historie.csv');


co je n tom špatně? Četl jsem že k oddělování sloupců se používají středníky

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.91.–
Reklama
Reklama
lukinpark
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
25. 12. 2009   #2
-
0
-

když ukládán do 'historie.txt' tak funguje...

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.91.–
lukinpark
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
25. 12. 2009   #3
-
0
-

Při uložení do xls mi to uloží v pořádku, ale středníky nefungují a do 1 sloupce se zapíše dejmetomu toto: 45;65;78;98;

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.91.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
28. 12. 2009   #4
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
29. 12. 2009   #5
-
0
-

To liborb : Tak čárky taky nefungují... vyměnil jsem středníky čárkami a pořád to dělá to samé... :(

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.119.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
29. 12. 2009   #6
-
0
-

Tak sem dej ten soubor a podíváme se mu na zoubek :smile1: .

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
lukinpark
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
29. 12. 2009   #7
-
0
-

Tady připojuji soubor, který vznikl

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.91.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
30. 12. 2009   #8
-
0
-

A koukal si se do toho csv souboru? Nejlépe Notepadem :smile1: .



,###2,,,
,###1,,,


Je to to, co si chtěl? :smile19:

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
31. 12. 2009   #9
-
0
-

To liborb : data jsou správná, ale já potřebuji, aby se to ukládalo do 4 sloupců

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.91.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
31. 12. 2009   #10
-
0
-

Mě excel vezme ten soubor, pokud zaměním čárky za středníky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.110.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
31. 12. 2009   #11
-
0
-

To z_moravec : Tak to mě ho Excel vezme jenom pokud tam jsou ty čárky :smile1: (Excel 97).

To Anonymní uživatel : Mě se to uloží do 4 sloupců resp. do 5, protože ta poslední čárka je tam navíc. Ovšem 4 z 5 sloupců jsou prázdný. To je to, co mě na to zarazilo, a proto jsem se ptal na ty data (původně si psal o nějakých číslech).

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
31. 12. 2009   #12
-
0
-

To liborb : Já mám 2003.

V excelu je i průvodce, který umožní naimportovat data téměřz jakéhokoliv texťáku, takže přes ten by to mělo jít.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.110.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
1. 1. 2010   #13
-
0
-

To liborb : mě v 2007 excel soubor (97-03) mi nebere ani čárky ani středníky a hlásí, že soubor je ve špatném fomátu...
a mělo by to vypadat takhle nějak:
-----------------------
/ /###3/ / /
-----------------------
/ /###2/ / /
-----------------------
/ /###1/ / /
-----------------------

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.119.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
2. 1. 2010   #14
-
0
-

Tak to není problém v tvém programu, ale v Excelu. Asi ti v něm chybí nějaká šablona pro import.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.189.143.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
2. 1. 2010   #15
-
0
-

To liborb : aha... no já nakonec neměl nervy a ukládám to jako html do tabulky...

ale měl bych další dotaz... já vlastně ukládám soubory hned u exe souboru, ale jak mám uložit do adresáře, který ještě neexistuje?

zkoušel jsem toto ale nefunguje

listbox5.items.savetofile('Historie\historie.html')

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.91.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
2. 1. 2010   #16
-
0
-

HTML je taky pěkný formát. Samozřejmě nevím, co je cílem cvičení, ale jinak na ukládání dat vřele doporučuji XML (pak přes XSL transformace z toho uděláš HTML, CSV, TXT .....).
A jak uložíš do adresáře, který není? Těžko :-). Musíš ho vytvořit. Hledej něco jako CreateFolder nebo CreateDirectory.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.189.143.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
2. 1. 2010   #17
-
0
-

HTML je taky pěkný formát. Samozřejmě nevím, co je cílem cvičení, ale jinak na ukládání dat vřele doporučuji XML (pak přes XSL transformace z toho uděláš HTML, CSV, TXT .....).
A jak uložíš do adresáře, který není? Těžko :-). Musíš ho vytvořit. Hledej něco jako CreateFolder nebo CreateDirectory.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.189.143.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
2. 1. 2010   #18
-
0
-

To liborb : super... díky moc... našel jsem CreateDir(); to funguje ;) ještě jednou děkuji všem za pomoc ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.91.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

Podobná vlákna

Převod z csv — založil eda nakladak

CSV files — založil Pebble

Čtení z CSV souboru — založil Hanmir1

C++ nacitaní z CSV souboru — založil thifferx

Logický model do CSV — založil 000ondra000

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý