Iny identifikator pre session v cookies – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Iny identifikator pre session v cookies – PHP – Fórum – Programujte.comIny identifikator pre session v cookies – PHP – Fórum – Programujte.com

 

marioff0
Expert
26. 12. 2009   #1
-
0
-

caute, stojim pred mensim problemom, potreboval by som preniest v session na dalsiu "stranku" jednu premennu (token). Momentalne sa prenasa pomocou session s identifikatorom PHPSESSID v cookie. Kedze tam mam dalsi zaznam s overovacim stringom (ktory sluzi na overovanie uzivatela, na podobnom principe ako session), myslel som ci by sa nedal tento string pouzit ako identifikator pre session...

cize nejak takto: v cookies mam
gosid=54fsarg354er5h4g53eqf4g4def465req4few4f64
cize obsah $_COOKIE['gosid'] pouzit ako id session, bez toho aby sa vytvaral ten s PHPSESSID...

hladal som, nieco som aj poskusal, ale nejak som zatial na nic neprisiel (predpokladam ze to ani nejde), ale kedze som nenasiel nikde zapornu odpoved, este som to uplne nezavrhol...
diki za akekolvek nakopnutie...

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
26. 12. 2009   #2
-
0
-

jestli jsem dobře pochopil, tak nejde nastavit (co vim) vlastni generovani session identifikatoru. muzes jedine nastavit jmeno session promenne. proc to nejde? nevim, ale dulezite je, aby ten identifikator nesel uhodnout. je i tvuj princip zpetne nesestavitelny?
kazdopadne co vim, tak to nejde

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.179.27.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
marioff0
Expert
27. 12. 2009   #3
-
0
-

ano, pochopil si to spravne... potreboval by som (teda bolo by to idealne) generovat a zapisovat identifikator do cookies. Teda plne operovat s nim... vratane jeho zapisu do db.... samozrejme moj identifikator je absolutne jedinecny, zlozitejsi (80^40), a je ho nemozne zostavit.


zatial som prisiel nato ze je mozne vlastne generovanie session, vratane name. Problemom vsak ostava to ze pokial na dalsej stranke nedefinujem znova id a name, tak to vytvori dalsie session, pricom plati aj to predchadzajuce co som vytvoril ja.

tu je priklad:
1.php

session_name("gosid");

session_id("56g156re1fre5f1eq1f51er16e");
session_start();
$_SESSION['kluc']="1234567890";
echo "name: ".session_name()."";
echo "id: ".session_id()."";
echo "obsah: ".$_SESSION['kluc']."";
echo "<a href=2.php>dalej</a>";

2.php
session_name("gosid");

session_id("56g156re1fre5f1eq1f51er16e");
session_start();
echo "name: ".session_name()."";
echo "id: ".session_id()."";
echo "obsah: ".$_SESSION['kluc']."";

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
28. 12. 2009   #4
-
0
-

jojo, ale nemel sem pravdu, pomoci toho session_id() si muzes zapnout session jakou chces, tedy i s takovym jmenem, ktery sis vygeneroval. takze ok, to mas spravne. a nefunguje ti to tak proto, ze prave pokud na dalsi strance opet nenadefinujes to session_id, tak ono to vytvori ten vlastni hash retezec a potom se snazi najit danou session, pripadne ji vytvori. takze pokud pouzivas vlastni identifikator, na kazde strance budes muset volat neco jako session_id($_COOKIE['tady_je_ulozen_tvuj_identifikator']);

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.179.27.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
marioff0
Expert
28. 12. 2009   #5
-
0
-

jj a to je presne ten problem, ale v podstate uz nie je ani ten, pre pohodlne nastartovanie session som si urobil pohodlnu funkciu :)

nieco v zmysle:

function my_session_start() {

session_name("gosid");
session_id($_COOKIE['gosid']);
session_start();
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
polonium0
Návštěvník
29. 12. 2009   #6
-
0
-

To marioff : Prosimtě, co máš namysli tou jinou stránkou ??
Máš namysli:
z example.com/1.php na example.com/2.php
nebo
z example.com/1.php na example2.com/2.php ??

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.132.159.–
marioff0
Expert
29. 12. 2009   #7
-
0
-

to je jedno, zalezi ako si ulozis cookie... konkretne som myslel z example.com/1.php na example.com/2.php

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
polonium0
Návštěvník
29. 12. 2009   #8
-
0
-

A pokud nebude mit cookie povolene ?? To vadit nebude ?? Nejlip by jsi to mel osetrene pres db :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.132.159.–
marioff0
Expert
29. 12. 2009   #9
-
0
-

To polonium : je to riesene cez db.... ak nebude mat povolene cookies, tam nemam ako prenasat identifikator (v url nechcem), cize neviem zistit ktory uzivatel poslal poziadavku...

a zaroven to je jeho chyba, neviem co su to za maniere vypinat si cookies, vsak bez toho sa neda prihlasit prakticky nikde, ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý