Cau chlapy uz se stim peru asi 3 den .. nemuzu prijit jak spustit IDE (activeperl) pro jazyk Perl, googlim jsem vse a nic :( .. please nevite jak to zprovoznit (nejaky navod ? ) nebo kdybyste mi to sem napsaly please nebo znate lepsi IDE ? predem vsem diky.
Pozn.: please jen cesky navody ANG umim minimal thanks ;)
Fórum › Příkazový řádek
Jak na IDE Perl ?
jaky IDE? active perl je snad interpret perlu... jedna z veci, co se da pustit, je ppm - perl package manager.. ale to je na zmeny balicku
jinak se na to da pouzit libovolnej textovej editor.. od VIM, pres PSPAD nebo proste notepad z win
Pockej tak to sem se asi blbe vyjadril ... myslel jsem ze kdyz si napisu kod (treba v PSPad) s koncovkou .ppm tak jak pak to spustim abych se kouknul na ten program uz vis jak to myslim ? ....
No skus třeba v konzoli "perl jmenosouboru.pl" (samozdrejme pokud mas v systemovy proměný Path cestu, ted si nejsem jistej jestli to instalator active Perl dela automaticky nebo ne).
Jinak na psaní používám PSPad, ale myslím že kdyby jsi pouzil GOOGLE(a to jen stačilo zadat perl ide) tak by jsi našel např. perl express který se asi nejvíc blíží tomu co by jsi chtěl.
Návod? Stačilo by tohle? http://docs.linux.cz/programming/interpreted/perl/perl.htm
To SeraphCZ : active perl dokonce nejen nainstaluje do path ale i jde primo na .pl poklepat mysi a on se rovnou spusti.. to same v prikazovce staci jen napsat program.pl a on se spusti (proste nahodi asociaci *.pl k perl.exe)
Hele faka mi to ! chybu jsme delal ze jsem nespecifikoval tu priponu presne (3 byly na vyber) coz je ted jedno uz to de ... ale kdyz na to poklepu tak se otevre a hned zavre jen problikne ... takle mi to delalo u C++ dokud sem nepridal cin.get() nevite jak to opravit zde ?
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Jak z IDE udělat SATA za 150,- — založil tanned88
PERL problem — založil sparky29
Má cenu se učit PERL ? — založil gatuso
Perl web framework — založil Danielle
CASE alternativa PERL ? — založil sparky29