Vykreslenie ciary na zaklade zmeny cisla v texboxe – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Vykreslenie ciary na zaklade zmeny cisla v texboxe – .NET – Fórum – Programujte.comVykreslenie ciary na zaklade zmeny cisla v texboxe – .NET – Fórum – Programujte.com

 

vyhno0
Newbie
28. 12. 2009   #1
-
0
-

Zdravim
ako vykreslim jednoduchu ciaru na zaklade zmeny cisla v textboxe?

Neviem akosi spojit dve obsluhy udalosti a to zmenu textu v texboxe:



void textBoxPolomerKruhu_TextChanged(object sender, EventArgs pea)
{
try
{
double polomer = double.Parse(textBoxPolomerKruhu.Text);
if (polomer > 0)
{
Vypocet vypocet = new Vypocet(double.Parse(textBoxPolomerKruhu.Text));
labelRsaRovna.Visible = true;
labelPolomer.Text = vypocet.PolomerKruhu.ToString("#.## m");
labelPolomer.Visible = true;
}
else if (polomer <= 0)
{
MessageBox.Show("Hodnota 0 alebo záporna hodnota polomeru kruhu nie je reálna číslo pre vypočet obsahu kruhu.", "Výpočet obsahu kruhu", MessageBoxButtons.OK, MessageBoxIcon.Warning);
}
}
catch
{
}
}


s naslednym vykreslenim:


void groupBoxGrafickeVykreslenie_Paint(object obj, PaintEventArgs pea)
{
Graphics grfx = pea.Graphics;
Pen pen = new Pen(ForeColor);

Point StredKruznice;
StredKruznice = new Point(224, 172);
Rectangle PravouholnikStredu = new Rectangle(StredKruznice, Size.Empty);
PravouholnikStredu.Inflate(2, 2);
grfx.FillEllipse(Brushes.Black, PravouholnikStredu);

grfx.DrawLine(pen, 225, 172, 360, 172);
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.47.126.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
29. 12. 2009   #2
-
0
-

Neboli potřebuješ při změně čísla v textboxu nakonec ještě vyvolat překreslení jiného prvku. Tak zkus Invalidate nebo Refresh nebo Update (toho vykreslovacího prvku).

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 87 hostů

Podobná vlákna

Vykreslenie obrázku — založil Majo

Vykreslenie grafov — založil Anonymní uživatel

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý