Problém s procházením kolekce v DELPHI 7 (for each ve VB) - např. FileSystemObject – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Problém s procházením kolekce v DELPHI 7  (for each ve VB) - např. FileSystemObject – Delphi – Fórum – Programujte.comProblém s procházením kolekce v DELPHI 7 (for each ve VB) - např. FileSystemObject – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
MilanXL
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
29. 12. 2009   #1
-
0
-

Ahojky, patrně mám dotaz ze skupiny "hloupých", ale bohužel se mi doposud nepodařilo nalézt odpovědi.
Problém spočívá v tom, že nevím, jak projít kolekci dat způsobem, který je ve Visual Basicu vyřešen pomocí příkazu - For Each XX in YY.
Konkrétně se jedná o to, že jsem použil (deklaroval) proměnnou
FSO := CreateOleObject('Scripting.FileSystemObject');
, kde se potřebuji dostat k seznamu (výpisu informací) o jednotkéch (HDD, CD/DVD ROM, apod.), které jsou instalované.
Ta deklarovaná proměnná je v tomto případě pouze jako příklad.
Dotaz tedy spočívá v tom, jak projít kolekci (array) dat, aniž bych musel použít něco jako:
...FSO.Drives.Item[1].VolumeName...
Přes Watch tam položky Item jsou, ale nijak se k nim bohužel nedostanu :(

Předem děkuji za informace
MilanXL

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.190.–
Reklama
Reklama
MiMi
~ Anonymní uživatel
45 příspěvků
29. 12. 2009   #2
-
0
-

To MilanXL :

for i:=0 to lenght(FSO.Drives)-1 do

....

toto nefunguje?

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.145.199.–
MilanXL
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
29. 12. 2009   #3
-
0
-

To MiMi :

Funguje :) - já jsem napsal
For f:= 1 to FSO.Drives.Count do
....

Bohužel se už ale nedostanu k položce Item, která obsahuje ony data (typ, velikost, volných, atd. včetně všech podadresářů).

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.190.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

Podobná vlákna

Vstup napr.z joysticku — založil Martin

PHP upload image např. 3x — založil Matthew

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý