Ako sa da pristupovat k pixelom JPEG obrazku? Pri BMP to ide cez WinForms ale pri JPEG to nejde. Neda sa nejako JPEG obrazok skonvertovat v C# do BMP aby som mohol nasledne s nim pracovat?
Fórum › .NET
JPEG v C#
Těch způsobů se najde víc a docela by mě zajímalo, kolik času jsi tomu věnoval, žes to ještě nenašel. To čekáš, až to sem někdo flákne? Já to našel za pár vteřin. http://bytes.com/topic/c-sharp/answers/244012-how-can-i-load-jpg-file
To djanosik : To určitě nebude jeho chyba. Chyba bude v jeho prohlížeči, který asi nemá scrollbar, protože jinak by na té odkazované stránce našel toto:
// Create a Bitmap object from an image file.
Bitmap myBitmap = new Bitmap("Grapes.jpg");
// Get the color of a pixel within myBitmap.
Color pixelColor = myBitmap.GetPixel(50, 50);
Což mi přijde jako pěkný příklad přístupu k pixelům u JPEG :smile1: .
jak bylo napsano, ke kazdemu obrazku (jpg, bmp, png, atp) se da pristupovat pres bitmap..
chce to ale dobre znat barvicky, jas a kontrast a vyznat se v tom, protoze je to celkem sranda :D:D delal jsem aplikaci, ktera predelavala vybrany obrazek do cernobile (neco jakoby na cernobile displeje na telefonu, neco typu obrazkove sms)
a byl to docela problem, jelikoz pres barvy to nefungovalo naprosto spravne tak jsem tam musel davat v potaz jeste kontrast atd..nebylo by od veci udelat i nejake filtry a delat to podle tech filtru..kazdopadne jak bylo receno,tak pres:
Bitmap orig_img=new Bitmap("cesta_k_souboru"); //pokud je obrazek moc velky, je dobre si ho zmensit na pozadovanou velikost
Bitmap img=new Bitmap(orig_img,width,height);
textbox1.text="barva pixelu X: " + x.toString() + ", Y: " +y.toString() + "je: " +img.GetPixel(x,y);
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
JPEG .. problem s vytazenim procesoru.. — založil Patrik Skoupý
V cem? programovani gpu, jpeg, C++ OpenGL, GLSL — založil peter
Jpeg - prepis funkci do class, hledani chyby — založil peter
Content-type:image/jpeg - úprava body — založil rimi
PHP GD, změna velikosti Jpeg - katastrofální výsledek — založil RobinHood