UNICODE <-> MULTIBYTE české znaky špatné – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

UNICODE <-> MULTIBYTE české znaky špatné – C / C++ – Fórum – Programujte.comUNICODE <-> MULTIBYTE české znaky špatné – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
pawl
~ Anonymní uživatel
29 příspěvků
30. 12. 2009   #1
-
0
-

Zdar,

V jedné aplikaci vytvářím v hlavičce binárního souboru textový popis ( je uložen v CHAR[])

Při převodu v jiné aplikaci běžící na platformě WIN CE5
se v UNICODE znaky nezobrazují správě



MultiByteToWideChar(CP_ACP, 0, hd.sPopis, sizeof(hd.sPopis),text.GetBuffer(sizeof(hd.sPopis)),sizeof(hd.sPopis));


Přitom texty přímo napsané _T("něco") fungují.
Kde může být problém

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.235.–
Reklama
Reklama
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
31. 12. 2009   #2
-
0
-

Ten příkaz nevypadá, že by na něm bylo něco špatně. Samozřejmě pokud je sPopis typu char[] (LPCSTR) a buffer z text je typu wchar_t[] (LPWSTR).

Ale když koukám na zápis _T("něco") a CHAR[] ... nechtěl si náhodou napsat, že je to typu TCHAR[]? Pak by se to všechno vysvětlilo.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
Pawl
~ Anonymní uživatel
29 příspěvků
3. 1. 2010   #3
-
0
-

To liborb :
parametry funkuce ::MultiByteToWideChar by měli být Ok.

liborb napsal:
Ale když koukám na zápis _T("něco") a CHAR[] ... nechtěl si náhodou napsat, že je to typu TCHAR[]? Pak by se to všechno vysvětlilo.



1) V aplikace kde se se soubor vytváří CharSet nastavena na MultiByte.

Strukuroa hlavičky;
struct HEADERDATA{

DWORD kontrola;
CHAR sPopis[128];
BYTE cocka;
};


Do proměnné sPopis jenom kopiruju.

2) V druhé aplikaci co tento soubor otevírá je zase charSet nastaven na Unicode
pro přečtení proměnné sPopis musím použít ::MultiByteToWideChar.

Problém je že čárky a háčky jsou nahrazeny jinými znaky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.235.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
5. 1. 2010   #4
-
0
-

Všechno to vypadá správně. Jenom jsem si nebyl jistý tím typem CHAR, ale opravdu je jen char :smile1: .

Napadá mě už jediné. Zkontrolovat, jestli ta první aplikace (co je MultiByte), jestli vytváří ten soubor v ANSI kódovaní.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
Pawl
~ Anonymní uživatel
29 příspěvků
8. 1. 2010   #5
-
0
-

První část obrázku je znázorněny ANSI a v druhé části UNiCODE.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.218.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
8. 1. 2010   #6
-
0
-

Když vidím ten obrázek, tak mě ještě napadlo, jestli na tom druhém stroji je nastaveno "české prostředí" tj. jestli je správně nastavený charset (můj tip: podle znaků to vypadá, že místo střední tam máš západní Evropu).

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
23. 1. 2010   #7
-
0
-

To liborb : lze CharSet změnit nějak softwarově. Na cílovým zařízení je WindowsCE 5.0 EN.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.200.57.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
23. 1. 2010   #8
-
0
-

Změnit ji asi lze (z hlavy nevím), ale otázkou je, jestli to bude fungovat i na CE. Nekompatibilita různých kódování se řeší využití něčeho víc univerzálního, jako třeba UTF-8. Pokud to jde, nebylo by lepší ubírat se touto cestou?

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.189.142.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
23. 1. 2010   #9
-
0
-

Změnit ji asi lze (z hlavy nevím), ale otázkou je, jestli to bude fungovat i na CE. Nekompatibilita různých kódování se řeší využití něčeho víc univerzálního, jako třeba UTF-8. Pokud to jde, nebylo by lepší ubírat se touto cestou?

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.189.142.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
25. 1. 2010   #10
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 195 hostů

Podobná vlákna

České znaky — založil CommanderZ

České znaky ? — založil Lukas

UTF 8 - české znaky — založil Mudr. Jiří Kopeček

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý