na tejto stranke http://www.mladyvedec.sk/index.php/home/127-robotika3.html je ze if ( bit_is_set(PINB,0) ) je nulty bit
ja chcem vediet ci to nahodou neni tak ze to je podla binarnej a to znamena ziaden bit pls pomoc
Fórum › C / C++
Pomoc som uplne na megy
pozice bitu jsou pocitane od nuly.. je to o kolik se musi doleva posunout 1, aby byla na pozici daneho bitu
tj kdyz mame 1. bit tak se musi posunout presne o nula pozic vlevo ...
1 << 0 = b00000001
1 << 1 = b00000010
....
1 << 6 = b01000000
1 << 7 = b10000000
To jurec : na to se pouzivaj logicke operace... v tom is set bit se pouziva neco jako ((1<<bit) & data)>0
no a kdyz chces vic bitu tak bud pouzijes: (((1<<bit1) | (1<<bit2)) & data)>0 nebo pouzijes bit_is_set(PINB,0) ||bit_is_set(PINB,1) pokud se ma provest pri nastavenem alespon jednom z nich .. nebo das && kdyz musi byt nastaveny oba bity
bit_is_set(PINB,0) || bit_is_set(PINB,1) jeden nebo druhej
bit_is_set(PINB,0) && bit_is_set(PINB,1) prvni a zaroven druhej
!(bit_is_set(PINB,0) ||bit_is_set(PINB,1)) ani jeden pripadne jde i !bit_is_set(PINB,0) && !bit_is_set(PINB,1) (dle de-morganovych zakonu)
To KIIV : nechcel by si my pisat program na mys v bludisku lebo mam robota by som ti napisal kde sa ktory bit nachadza vies prvy nalavo...... a ze ci by si mi neapisal ten program co?lebo ja som moc na toto neni ani nevim kto je morgan
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Co som kto som ??? — založil Curo
Úplné otevření souboru — založil Vasek
Atmega8 uplne zacatky — založil bead
Bojte se úplně černé obrazovky!! — založil Lukáš Chadraba
úplné vymazání dat formátem? — založil Janina