ListBox C# – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

ListBox C# – .NET – Fórum – Programujte.comListBox C# – .NET – Fórum – Programujte.com

 

ListBox C#
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
2. 1. 2010   #1
-
0
-

Zdravim chlapy potřeboval bych poradit s programkem kde budou dva list boxy a tlačítkama budu mezi něma přehozovat položky... ubec si nevím rady díky :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.235.30.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
2. 1. 2010   #2
-
0
-

A s čím konkrétně je problém? Ukaž sem zdroják a napiš něco víc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
Janek
~ Anonymní uživatel
56 příspěvků
2. 1. 2010   #3
-
0
-

No já sem právě ještě ani nezačal mám to v hlavě už sem něco zkoušel, ale zvládnu vytvořit listboxy do nich naházet ty položky ale tim moje známost s lixtboxy končí :D tak já něco skusím sesmolit a pak to sem hodím....

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.235.30.–
Janek
~ Anonymní uživatel
56 příspěvků
2. 1. 2010   #4
-
0
-

No představu mám takovou že v okně budou dva Listboxy a uprostřed dvě tlačítka jedno bude přesouvat vybranou položku z prvního listboxu do druhýho a druhé tlačítko bude přesouvat položky z druhého do prvního ..... a realtita je taková že nevim ubec nic sem zjistil ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.235.30.–
LukoSS
~ Anonymní uživatel
73 příspěvků
2. 1. 2010   #5
-
0
-

Nechci tě odrazovat od programování, ale pokud máš problém s takovým příkladem, tak bude asi lepší se poohlédnout po něčem jiném :smile1:
Ale abych jen nerýpal, tahle nějak by měla vypadat událost kliku na jedno z těch tlačítek:



listBox2.Items.Add(listBox1.SelectedItem);
listBox1.Items.Remove(listBox1.SelectedItem);

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.252.–
Janek
~ Anonymní uživatel
56 příspěvků
2. 1. 2010   #6
-
0
-

No něco takovýho sem tam měl :D mam to do školy :D zkusim tam odle nějak vložít díky :-) moc

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.235.30.–
Janek
~ Anonymní uživatel
56 příspěvků
2. 1. 2010   #7
-
0
-

díky moc už to faká :D řikám s list boxe nemam skušenosti ale jednoduchý malování navrchnoul umím .... jen vědět jak na to :-) díky :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.235.30.–
LukoSS
~ Anonymní uživatel
73 příspěvků
2. 1. 2010   #8
-
0
-

Jinak ještě bys tam měl ošetřit, že při kliknutí na to tlačítko je nějaký záznam v listBoxu vybrán, pokud nebude, tak ti to vyhodí error (když není nic označené, vrací metoda SelectedIndex hodnotu -1).

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.252.–
Janek
~ Anonymní uživatel
56 příspěvků
2. 1. 2010   #9
-
0
-

jo už na tom pracuju snad to ošetřím :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.235.30.–
LukoSS
~ Anonymní uživatel
73 příspěvků
2. 1. 2010   #10
-
0
-

Sorry za OT, ale na jaké škole to vlastně jsi, že se tam učíte C#? Na střední, na které jsem, nedávno přešli z pascalu na visual basic 6 z roku 97, takže C# tam dorazí tak za 20 let :smile5:

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.252.–
Janek
~ Anonymní uživatel
56 příspěvků
2. 1. 2010   #11
-
0
-

www.ssis.cz :D c# už od prváku sme ve druháku ... většina lidí nechápe :D a stim ošetřením si taky moc rady newim :D v prváku sme brali consolový aplikace,, ted už děláme ve visualu :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.235.30.–
LukoSS
~ Anonymní uživatel
73 příspěvků
2. 1. 2010   #12
-
0
-

No dobře, že jsi to ty, tak tahle by to mělo vypadat:
if(listBox1.SelectedIndex != -1)

{

listBox2.Items.Add(listBox1.SelectedItem);
listBox1.Items.Remove(listBox1.SelectedItem);
}

U druhého tlačítka jenom prohodíš názvy těch listBoxů..

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.252.–
LukoSS
~ Anonymní uživatel
73 příspěvků
2. 1. 2010   #13
-
0
-

Hups, špatně jsem označil kód :smile5: tak znovu

if(listBox1.SelectedIndex != -1) 

{

listBox2.Items.Add(listBox1.SelectedItem);

listBox1.Items.Remove(listBox1.SelectedItem);

}

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.252.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů

Podobná vlákna

Listbox HELP — založil Ghafan

Listbox — založil Synek

ListBox collection — založil zonda

C# listbox sloupce — založil crash

ListBox WPF — založil Zed_1

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý