Vkládání textu z jiného souboru – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Vkládání textu z jiného souboru – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.comVkládání textu z jiného souboru – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com

 

Marek Štafl0
Stálý člen
16. 10. 2006   #1
-
0
-

Nazd?rek,
pot?eboval bych do html souboru vkl?dat text z jin?ho souboru (cel? obsah toho souboru), ale ten soubor, do kter?ho se m? ten text vkl?dat mus? b?t statick?, ??dn? skriptovac? jazyky atp., tak?e nap??klad PHP?kov? include() a tak podobn? nepad? v ?vahu.
Nev?m, jestli jsem to vysv?tlil dob?e: prost? m?m soubor, mezi zna?kami <body></body> je n?jak? text a j? bych potřeboval k tomuto textu p?idat text, kter? se nach?z? v n?jak?m jin?m textov?m souboru a str?nka nem? b?t v r?mech.
Konkr?tn? se jedn? o menu, kter? bude na v?ech str?nk?ch stejn?, jen?e bude na??tan? z datab?ze a j? nem??u v tom souboru, do kter?ho chci ten PHP?kem vygenerovan? text vlo?it, pou??t PHP, proto?e ten samotn? soubor je vytvo?en? PHP?kem a jak mi bylo ?e?eno, vzhledem k bezpe?nosti serveru nelze spou?t?t PHP skripty v souboru, kter? s?m byl PHP?kem vytvo?en. Tak?e pot?ebuju to vkl?d?n? vy?e?it n?jak HTMLkem nebo CSSkem. JavaScript a document.write() taky nepad? v ?vahu.
D?ky za odpov?di..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Martin Šmarda0
Návštěvník
17. 10. 2006   #2
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Život je pes, a pes je nejlepš přítel člověka!
17. 10. 2006   #3
-
0
-

No, pres css by to taky mozna nejak slo. Existuje vlastnost content (http://www.quirksmode.org/css/content.html), ale jsou tam problemy s podporou.

Pokud ti staci ten IFRAME, tak je to v pohode, ale pokud chces ten obsah proste nekam vypsat, a ne mit ho v ramu, tak ti nezbyde nez pouzit JavaScript (proc ho proboha nemuzes pouzit?) a nebo nejaky serverovy jazyk.

Robin: Je to ram jako ram, zadny obrazek. Jen nemusi byt definovan ve FRAMESETu a muze byt vlozen o libovolne velikosti kamkoliv do stranky

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Radek Bouda0
Stálý člen
17. 10. 2006   #4
-
0
-

RobinHood napsal:
Není to vysloveně rám, chová se jako vložený obrázek.



Je to vložený rám. Iframe odvozeno od InLine Frame. Jak jiz napsal CommanderZ tak nemusi byt definovan ve framesetu ale dava se kamkoliv na stranky. Ale rekl jsi ze ramce nepripadaji v uvahu takze pak uz zbyva jen CSS a mozna ten JavaScript, v tom uz ti ale ja neporadim.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dejte mi flétnu a já budu hrát, dejte mi Javu a já budu psát.
Marek Štafl0
Stálý člen
17. 10. 2006   #5
-
0
-

Ten serverový skriptovací jazyk (server podporuje PHP) nepřipadal v úvahu, protože kvůli zabezpečení serveru se nepovoluje nějaká funkce, která dovolí spouštět PHP v souborech vytvořených jiným PHP skriptem. Vlastníkem takového souboru je prý Apache a ta funkce zakazuje spouštět skripty jejichš je vlastníkem Apache.
JavaScript jsem nechtěl proto, že si ho může kdokoli v prohlížeči vypnout.
Ale správce serveru tu funkci zřejmě povolil, protože už to funguje. Možná nějaký nátlak ze strany majitele hostingu, nebo co já vím :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Martin Šmarda0
Návštěvník
17. 10. 2006   #6
-
0
-

To já vím, jen jsem to špatně zformuloval. Ono když se dneska řekne frame, tak se každý hned zděsí(nutno podotknout že právem), protože stránky pomocí framesetu jsou dnes už opravdu muzeilním kouskem :P

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Život je pes, a pes je nejlepš přítel člověka!
17. 10. 2006   #7
-
0
-

jj, ale iframy jsou diky ajaxu docela dost in :sport:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý