dávám k uvážení správcům portálu, zda nezřídit jedno nové oddělení "Programování kalkulatorů". Lidí co se tm baví je celkem dost (mne nevyjímaje). Dokonce i v česku existuje klub uživatelů Texas kalkulajd (nostalgicky vzpomínající na TI 58 a TI 59) a těm už 30 roků zdatně sekundují příznivci kalkulaček Hewlett Packard, kteří zase vzpomínají a často oprašují historické HP 41 i starší modely. Ve světě je kolem toho pořád docela velký byznys (dokonce i teď krize - nekrize).
Fórum › Návrhy na vylepšení
Jedno nové oddělení
Za chvíli tu bude samostatný tématický blok Elektrotechnika a v ní několik diskuzí kolem.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
To Curo : když už tam je číslicová technika a mikrokontroléry (což je v podstatě totéž - bych to sloučil do jednoho), tak mi tam chybí analogová technika a pak třeba měření a měřící přístroje
To remmidemmi : Nové dělení bude následující:
Elektrotechnika
-Analogová technika
-Číslicová technika
-Digitální technika
-Digitální zpracování signálů
-Mikrokontroléry
-Nízkofrekvenční technika
-Vysokofrekvenční technika
(některé budou podrubrikou některých)
Rubriky sestavil Durmitor, diskuze je samozřejmě možná stále :-).
Jaký je rozdíl mezi "-Číslicová technika " a "Digitální technika " ? Jen se tak ptám.... U mne to je jedno a totéž. Do digitální a čislicový techniky (což je to samé) spadá i Mikrokontrolery a mikroprocesory. Oddělení "Digitální zpracování signálů " určitě extra, to mne zajímá. "Nízkofrekvenční technika " určitě a "Vysokofrekvenční technika " také jsou důležité. Ale dal bych také "Automobilová elektronika a diagnostika" ... tam bude rušno.
To remmidemmi : Rubriky budou zakládány na základě zájmu, není problém jakoukoliv vytvořit. Ale pokud se v ní nebude nic dít, pak by zbytečně jen visela. za zkoušku však nic nedáme ;). V zásadě stačí, aby se o ni staral jeden člověk (třeba přispšl sem tam něčím zajímavým) a ostatní se už připojí.
Curo, to máš pravdu, ale když tu rubriku nezaložíš, tak nepoznáš, jestli je o ní zájem, nebo není... Tož já se ti mohu starat třeba o rubriky "vf elektronika" a o rubriku "měřících přístrojů", když je založíš. Ty rubriky "nf technika" a "automobilová elektronika" si určitě najdou dost přispěvovatelů, v tomhle se dneska hrabe kdekdo. Jsem zvědavej na tu rubriku "Digitální zpracování signálů ", jestli a co se tam bude dít. Třeba do ní něčím také přispěju, nevím, uvidíme. Zatím občas píšu články na soukromý firemní veb, hlavně o měření v elektronice.
To remmidemmi : Problém je aktuálně spíše to, že by to přineslo problémy při přechodu. Vydrží to ještě chvíli a vyzkoušíme to po vydání nové verze nebo je to surné a založit raději hned? :-)
Jinak pokud bys měl zájem se podělit i s námi o nějakém tématu článkem, jsi vítán :).
jo popřemýšlím o tom, tedy o těch článcích. Jinak každý přechod je bolestivý :)
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Oddělení konce textu — založil dragon124
Hledáme vedoucího oddělení programátorů. — založil Jiří
Oddělení aplikační a prezenční logiky (v C++) — založil bukaj
Vice like na jedno tlacitko — založil Figa
Jedno slovo v textfile — založil Juraj