Z MySQL do ListView pres DataSet? – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Z MySQL do ListView pres DataSet? – .NET – Fórum – Programujte.comZ MySQL do ListView pres DataSet? – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
JiriVavru0
Návštěvník
3. 1. 2010   #1
-
0
-

Ahoj, chtěl bych se zeptat někoho zkušenýho, jak dostat dta z MySQL do ListView (DGW to byt nemuze). Uz se o to pokousim druhej den a nic:) Mam naimportovan MySQL.DLL do resources, pripojim se k MySQL a zadam query.

string query = "SELECT (mobile_phone,first_name,mail) FROM tbl_phonebook";

MySqlDataAdapter adapter = new MySqlDataAdapter(query, connection);


A ted bych potreboval ukazat, jak vytahnout data, a nacpat je do predpriveneho ListView.

Kdyby nekdo vedel, jak to udelat, budu moc rad.

Díky za každou radu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.184.–
Reklama
Reklama
elvis0
Newbie
3. 1. 2010   #2
-
0
-

Pokud bych mohl poradit, tak já si data z datasetu nahraji do listu a dále pracuji s listem... List<phone> ... s tím že do ListView to vkládám pomocí cyklu foreach po jednotlivých záznamech.

Samozřejmě by šlo projít dataset a přímo vkládat prvky do ListView ... ale s Listem se pak lépe pracuje.
Zde je náhled toho, jak to mám dělané já:

List<Investor> list = new List<Investor>();

string select = "SELECT titul,jmeno,prijmeni,id FROM Investor ORDER BY prijmeni";
DataSet dset = data.GetSelectResult(select, "Investor");
DataTable dtabNode = dset.Tables["Investor"];
if (dtabNode != null)
{
for (int j = 0; j < dtabNode.Rows.Count; j++)
{
DataRow drowNode = dtabNode.Rows[j];
if (drowNode.RowState != DataRowState.Deleted)
{
list.Add(new Bc1.Rozpocty.Classis.Investor(
drowNode["titul"].ToString(),
drowNode["jmeno"].ToString(),
drowNode["prijmeni"].ToString(),
int.Parse(drowNode["id"].ToString()))
);
}
}
}


Následně pak data z List<> přidám do listView ( tady to mám sice pro nějaké produkty ale na tom nazáleží, princip je stejný)


foreach (Produkt item in ps)
{
ListViewItem lvi = new ListViewItem(item.Id.ToString());
lvi.SubItems.Add(item.Nazev);
lvi.SubItems.Add(item.jednotky);
lvi.SubItems.Add(item.Cena.ToString());
lvi.SubItems.Add(item.CenaMontaz.ToString());
lvi.SubItems.Add(item.MezniStav.ToString());
materialListView.Items.Add(lvi);
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.80.67.–
Alkohol je příčinou ale i řešením veškerých problémů. :)
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 63 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý