Špatné umístění návratové hodnoty z funkce – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Špatné umístění návratové hodnoty z funkce – PHP – Fórum – Programujte.comŠpatné umístění návratové hodnoty z funkce – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Bryant
~ Moderátor
0
Stálý člen
4. 1. 2010   #1
-
0
-

Zdravim, mam tu malý problém s tímto sriptem:

while ($data = mysql_fetch_assoc($databaze)) {

echo '<tr><td class="tbl2"><strong><a href="profil.php?id='.$data['id'].'">'.barva($data['autor']).'</a></strong> (<i>'.$data['datum'].'</i>)</td></tr>
<tr><td class="tbl1">'.$data['text'].'</td></tr>';}

kde se nachází funkce barva, která vypadá následovně:
function barva($prezdivka){

$barva = '#87ceeb';
echo'<span style="color:'.$barva.';">'.$prezdivka.'</span>';}

,takže k problému, po návratu se mi sice u přezdívek vypíše daná barva, ale barevné přezdívky se mi zobrazí za sebou, sice ve správném pořadí, ale nad vyvoláným cyklem while, což je samozřejmě úplně jinde než potřebuji, neporadíte?

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.138.99.–
„Bez činu zůstává i nejkrásnější myšlenka bezcennou.“
— Móhandás Karamčand Gándhí
Kobi
~ Moderátor
+1
Věrný člen
4. 1. 2010   #2
-
0
-

Vypiš kousek zdrojáku na outputu

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.9.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
4. 1. 2010   #3
-
0
-

klasicke pouziti echo ve funkci ze ktere se cekava vysledek a je tam dalsi echo...
princip je nasledujici:

echo "neco" . funkce() . "neco" ;

jak se to zpracovava? musi znat VSECHNY casti vyrazu nez je preda funkci echo... tim kdyz se neco vypisuje uvnitr funkce() tak to uz vi co ma vypsat tak se to posle...
a az kdyz skonci funkce() tak to vi i echo, u ktereho se vola...

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
4. 1. 2010   #4
-
0
-

btw: nic jako navratovou hodnotu nepouzivas.. vraci se pomoci return ne echo :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Bryant
~ Moderátor
0
Stálý člen
4. 1. 2010   #5
-
0
-

A já to měl do teď za návratovou hodnotu, no dobře ... ale pořád nevím jak ten problém vyřešit. :smile10:

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.138.99.–
„Bez činu zůstává i nejkrásnější myšlenka bezcennou.“
— Móhandás Karamčand Gándhí
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
4. 1. 2010   #6
-
0
-

vymen v ty funkci echo za return
echo proste jen vypise neco na standardni vystup.. v tomto pripade do prohlizece.. return ukonci funkci a vrati "na jeji misto" to, co mu zadas

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Bryant
~ Moderátor
0
Stálý člen
4. 1. 2010   #7
-
0
-

díky fungujeto, abych řek pravdu pročítal jsem Manuál k PHP, ale nikdy jsem return nepoužil, a proto jsem nemněl ani páru o jeho využití... takže díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.138.99.–
„Bez činu zůstává i nejkrásnější myšlenka bezcennou.“
— Móhandás Karamčand Gándhí
Lordest0
Super člen
5. 1. 2010   #8
-
0
-

To KIIV : to je to PHP no :-D, v C++ by uz to take jedno nebolo..

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.33.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 12 hostů

Podobná vlákna

Návratové hodnoty f-ce — založil Lodhart

Metody a návratové hodnoty — založil Petr1

Výpis hodnoty z funkce — založil kozomelec

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý