WinSock – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

WinSock – C / C++ – Fórum – Programujte.comWinSock – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

LJ10240
Stálý člen
6. 1. 2010   #1
-
0
-

Ahoj,
prosim, aby me nekdo z vas navedl, jak bych mel pomoci WinSock pod Windows zjistit IP adresy vsech pocitacu pripojenych v lokalni siti (LAN)
Diky moc.

P.S. Asi spatne hledam, ale porad nic nemuzu najit...

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.30.64.–
dannyk0
Věrný člen
6. 1. 2010   #2
-
0
-

No nevim, jestli na to neni primo nejaka funkce. Ale me napadaji 2 zpusoby:

1, Postupne projit veskere kombinace neverejnych ip
ve třídě A: 10.0.0.0 až 10.255.255.255 (celkem 16 777 216 adres)
ve třídě B: 172.16.0.0 až 172.31.255.255 (celkem 1 048 576 adres)
ve třídě C: 192.168.0.0 až 192.168.255.255 (celkem 65 536 adres

Coz osobne spis nedporocuju, protoze to muze docela dlouho trvat v A a B tride.

2, Poslat Broadcast dotaz a zaznamenat, kdo odpovi. Tohle by bylo asi nejlepsi reseni.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
LJ10240
Stálý člen
7. 1. 2010   #3
-
0
-

Ačkoliv 1. metoda je velice zajímavá, myslím, že by to nebylo úplně šťastné řešení :-D, ten brodacast dotaz vypadá mnohem lépe. Nemohl bys mi prosím ještě poradit, jak na to?
Díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.30.64.–
dannyk0
Věrný člen
7. 1. 2010   #4
-
0
-

Tedka konkretne nevim, ale videl sem v c++ socketech ICMP_ECHO typ zpravy, takze bych zacal hledat asi tohle.
Mrkni se po socketech a jejich typech zprav nebo si zkus najit zdrojaky na Ping program, nejake jsem nasel na google a z toho bys mohl hodne veci vystrihnout. Pak poslat pozadavek na echo na adresy koncici 255 (to znaci broadcast) nebo na 255.255.255.255, ale to je globalni broadcast a muze to udelat problem na switchich (prepinacich), kdy se muze stat, ze se zahlti, pokud nemaji spanning tree.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
LJ1024
~ Anonymní uživatel
118 příspěvků
9. 1. 2010   #5
-
0
-

diky moc za radu!

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.30.64.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 34 hostů

Podobná vlákna

Winsock v WinForm — založil seldik

Winsock a NAT — založil blackman.ce

Winsock 2 - Divné znaky ve zprávě — založil richard.zavodny

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý