OOP zapouzdrenost – Pascal – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

OOP zapouzdrenost – Pascal – Fórum – Programujte.comOOP zapouzdrenost – Pascal – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
marlog
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
6. 1. 2010   #1
-
0
-

Zdravim, mel bych takovy jeden problem:

   type cGraf=object

private
Graph:tGraf;
pole:^cPole;
text:^cSoubor;
public
constructor Init;
procedure VytvorGraf;
destructor Done;
end; {cGraf}


mam tuto deklaraci, cGraf, cPole, cSoubor jsou objekty. potrebuji s poslednimi dvema pracovat dynamicky a globalne, ale problem je ze mi kompilator hlasi v kodu (nejdrive u pole) Unknown identifier. tak jsme se chtel zeptat jak by mela tato deklarace vypadat, aby byl obejkt cGraf funkcni.

dik moc

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.111.4.–
Reklama
Reklama
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
8. 1. 2010   #2
-
0
-

V tomhle kousku kódu chyba snad ani není (rep. nevidím ji tam). Nejspíš bude problém právě u deklarace cPole. Nejlepší by bylo, kdyby si to sem dal celé.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
KIIV+42
God of flame
8. 1. 2010   #3
-
0
-

pokud se nemylim, timto vytvoris pouze datovy typ.. pokud chces jeste vytvorit i globalni promennou tak musis pomoci var

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
jozo00250
Návštěvník
8. 1. 2010   #4
-
0
-

To marlog : No ja si myslím, že chyba bude v tom, že ako píšeš, že chceš pracovať s poslednými dvoma teda atribútmi pole a text, ale tie máš deklarované v sekcii private a to znamená, že nemôžu byť použité globálne ale môžu k nim pristupovať len členské metódy. Dynamicky k nim samozrejme môžeš pristupovať v rámci členských metód.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.47.120.–
marlog
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
9. 1. 2010   #5
-
0
-

to KIIV: no ja bych rekl ze tim vytvoris pametove misto, ktere obsahuje ukazatel na napr. cPole
ale s tim var mas asi pravdu, jsem myslel, ze to pujde tak, ale pomoci varu by to melo slapat taky

to jozo0025: ja k nim pristupuji pomoci metod ;)

diky vsem za odpovedi, vyresil jsme to tim VARem
kdyby byl jeste problem tak napisu sem :) jakoze myslim, ze i bude :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.111.4.–
Mircosoft+1
Věrný člen
11. 1. 2010   #6
-
0
-

Jediný problém může být v tom, že máš typy cPole a cSoubor definované buď až za definicí typu cGraf nebo někde v neveřejné části (za implementation) nějaké jiné jednotky, kam cGraf nevidí. S proměnnými (var) to nemá nic společného, tady zatím pracuješ jenom s typy (btw, docela by mě zajímalo, jak se ti to tím varem podařilo vyřešit).

Nahlásit jako SPAM
IP: 130.119.248.–
Chceš-li lepší odpověď, polož lepší otázku.
Moje stránka.
marlog
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
14. 1. 2010   #7
-
0
-

to Microsoft: tak hodil jsme to do casti Implementation a pak: var ...
ale ted mi to jede i tak, jak to mam v prvni postu, upravil jsem vsechny unity s objecty a uz to frci :) akorat netusim
kde byla ta chyba, jen jsme si projel zdrojaky opravil takove prkotiny a uz to pak jelo :)
ted se mi tam pro zmenu nekde pokazde ztrati 2 kB v Heapu :D ale tu se uz doresi pomoci trasovani ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.174.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 11 hostů

Podobná vlákna

OOP — založil Merik

OOP? — založil Miro1701

Oop, — založil .

OOP — založil Zelenáč

OOP — založil gman

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý