Program do školy – Pascal – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Program do školy – Pascal – Fórum – Programujte.comProgram do školy – Pascal – Fórum – Programujte.com

 

Pepi
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
6. 1. 2010   #1
-
0
-

Čaute potřeboval bych poradit jak udělat tohle: Program načte větu do proměnné typu string a vypsat ji s původním pořadím slov, v každém slově je obrácené pořadí znaků.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.141.–
MiMi
~ Anonymní uživatel
45 příspěvků
6. 1. 2010   #2
-
0
-

rozdelim si podla slov a v kazdom slove obratim poradie

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.145.199.–
Pepi
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
7. 1. 2010   #3
-
0
-

To MiMi : jo ale jak si je rozdělím ty slova?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.141.–
sputnikone+1
Věrný člen
7. 1. 2010   #4
-
0
-

To Pepi : Podle mezer třeba?

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.53.–
Pepi
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
7. 1. 2010   #5
-
0
-

To sputnikone : prostě napište jak bude vypadat ten kod...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.141.–
Honza77
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
7. 1. 2010   #6
-
0
-

Prostě udělejte ten úkol za mne?



Slovem se většinou rozumí posloupnost znaků složených z písmen (případně číslic). Tedy taková posloupnost, která je ohraničena buď počátkem/koncem celé věty nebo nebo nějakým jiným znakem než je písmeno či čislice.

Alternativně si můžeš definovat nějakou množinu znaků, které tvoří oddělovače (mezera, tečka, čárka, středník, pomlčka, ...). A posloupnost znaků, která je tvořena jinými znaky než oddělovači a je ohraničena z obou stran oddělovači nebo začíná za zátku věty či končí na konci věty, je slovo.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.157.–
MiMi
~ Anonymní uživatel
45 příspěvků
7. 1. 2010   #7
-
0
-

Aspon napis co si uz nakodil. Nikto to tu nebude pisat uplne cele a myslim ze si dostal dost napovedy. Program to nie je prilis zlozity-zopar cyklov a asi 3-4 premenne.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.145.199.–
Pepi
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
7. 1. 2010   #8
-
0
-

má to dělat víc věcí ale s tím obrácením jenom znáků slov si nevím rady.

program vet;
uses Crt;
var veta:string;
var i,mezera,pocet:integer;

begin
ClrScr;
write ('Zadej vetu: ');
readln (veta);
writeln (veta);
writeln ('Delka vety je ',length(veta),' znaku');
for i:=length(veta) downto 1 do write (veta[i]);
writeln ('.');
Mezera:=1;
Pocet:=0;
while (Length(Veta)>0)and(Mezera<>0) do begin
Mezera:=Pos(' ',Veta);
if Mezera<>1 then Inc(Pocet);
Delete(Veta,1,Mezera);
end;
writeln ('Pocet slov je ',pocet);
readkey;

end.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.141.–
MiMi
~ Anonymní uživatel
45 příspěvků
7. 1. 2010   #9
-
0
-

mam cyklus repeat-until nech je to trochu tazsie ten sa bude opakovat kym zaciatok stringu nebude rovny dlzke vety ked najdem medzeru tak si vytiahnem to slovo do pomocnej premennej a cez cyklus for to otocim a vsadim do povodnej vety
alebo druhe riesenie otocim celu vetu naraz a popresuvam potom slova

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.145.199.–
Pepi
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
9. 1. 2010   #10
-
0
-

To MiMi : a aspon jaké tam použiju příkazy abych dal to slovo do té proměnné?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.141.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
9. 1. 2010   #11
-
0
-

jak "jake prikazy"?.. musis pouzit vhodnej algoritmus...

jinak pri trose snahy bys to zvladl prohazet primo v retezci.. najdes zacatek slova, pak konec slova.. a prohazujes postupne pismena na spravnejch pozicich.. jak skoncis tak najdes dalsi slovo.. a zase stejne

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.136.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Mircosoft+1
Věrný člen
11. 1. 2010   #12
-
0
-

Trocha pseudokódu:

výstupní řetězec:='';
repeat
Přeskoč a na konec výstupního řetězce ulož všechny znaky, ze kterých se slova neskládají (mezery, čárky apod.), a zastav se na prvním znaku, ze kterého ano (písmena apod.). Zapamatuj si jeho pozici - to je začátek slova. Nebo jestli žádný takový znak nenajdeš a skončíš na konci vstupního řetězce, skonči (Break).
Pokračuj dál, dokud nedojdeš na poslední znak slova, tj. poslední znak, ze kterého se může skládat slovo, za kterým je buď zase oddělovací znak nebo už tam končí řetězec. Zapamatuj si jeho pozici - to je konec slova.
Funkcí Copy si slovo vykopíruj do samostatné proměnné (string), aby se ti s ním lépe pracovalo.
Otoč ve slově pořadí písmen.
Přidej slovo na konec výstupního řetězce.
until jsi na konci vstupního řetězce.

Čtení jednotlivých znaků z řetězce se dělá takhle: znak:=řetězec[pozice]. Pozice může nabývat hodnoty od 1 do length(řetězec). Obdobným způsobem se dá do řetězce i zapisovat, ale to asi nebudeš potřebovat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 130.119.248.–
Chceš-li lepší odpověď, polož lepší otázku.
Moje stránka.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Podobná vlákna

Program do školy... — založil Mokky

Program do školy — založil Sue

Program do školy c++ — založil Adam

Program do školy c++ — založil ZeVrajProgramator

Program do školy v c++ na VSB — založil danieldorda

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý