Zacatecnicky dotaz – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Zacatecnicky dotaz – C / C++ – Fórum – Programujte.comZacatecnicky dotaz – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Figa0
Super člen
7. 1. 2010   #1
-
0
-

Ahoj proc to nejde? Chyba je na poslednim radku.

class Sudoku {

private:
int array[9][9];
char field;
public:
Sudoku();
void setField();
char getField();
};

Sudoku::Sudoku() {
}

void Sudoku::setField() {
int box=0;
for (int x=0; x<9; x++) {
for (int y=0; y<9; y++) {
array[x][y]=box;
field=field+array[x][y];
box++;
}
}
}

char Sudoku::getField() {
return field;
}

Sudoku pole();
pole.setField();

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.249.133.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
7. 1. 2010   #2
-
0
-

mimo program muzes udelat jen deklarace globalnich promennych.. ale nemuzes udelat zadnou akci.. od toho je funkce main()

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Figa0
Super člen
7. 1. 2010   #3
-
0
-

Diky nedoslo mi to a tady je chyba kde?

class Sudoku {

private:
int array[9][9];
char field;
public:
Sudoku();
void setField();
char getField();
};

Sudoku::Sudoku() {
}

void Sudoku::setField() {
int box=0;
for (int x=0; x<9; x++) {
for (int y=0; y<9; y++) {
array[x][y]=box;
field=field+array[x][y];
box++;
}
}
}

char Sudoku::getField() {
return field;
}
int _tmain(int argc, _TCHAR* argv[])
{
Sudoku pole();
pole.setField();
return 0;
}
Hazi to tuhle chybu error C2228: left of '.setField' must have class/struct/union

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.249.133.–
kadet
~ Anonymní uživatel
23 příspěvků
7. 1. 2010   #4
-
0
-



Sudoku pole;


Pokud vytváříš instanci třídy která má kontstruktor bez parametrů, tak tam nedávej ty závorky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.143.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 103 hostů

Podobná vlákna

Začátečnický problém — založil Nonameprogrammer

Začátečnický příklad — založil 10110111

Začátečnický problém — založil C3P1C3

Můj začátečnický problém — založil Anonymní uživatel

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý