Žádost o pomoc s alokací paměti dynamické matice – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Žádost o pomoc s alokací paměti dynamické matice – C / C++ – Fórum – Programujte.comŽádost o pomoc s alokací paměti dynamické matice – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

FaraonX
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
10. 1. 2010   #1
-
0
-

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat jestli by se tu nenašel někdo tak hodný a neporadil by mi s alokací paměti pro matici, jejíž velikost se určuje až za běhu podle toho, kolik člověk napíše na vstup symbolů.

Vím že v poli se to dělá takto :

aktual_velikost++;

pole = (int*) realloc (pole, aktual_velikost * sizeof(int));

Bohužel se mi toto nedaří upravit pro matici[][].

Poradí mi prosím někdo, jak na to?

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.49.29.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
10. 1. 2010   #2
-
0
-

ja sem obcas resil zadavani dat pomoci spojoveho seznamu.. po dokonceni se proste zjistilo kolik je prvku, provedla se alokace a nakopirovalo.

v praktickem meritku to bude rychlejsi nez metoda "po kazdem prvku realloc", protoze se na 100% bude kazdej segment pole casto celej presouvat po pameti...

pripadne to muzes omezit a udelat alokaci treba po 100,.. a kdyz budes na poslednim prvku tak realloc na 200, 300.......


jo a problem proc ti nejde to co chces:
int ** pole = (int **) malloc( sizeof(int *) * pocet_radku );
for ( i = 0 ; i < pocet_radku ; i++ ) { pole[i] = (int *) malloc( sizeof(int ) * pocet_sloupcu); }
jeden rozmer je jen pole ukazatelu.. druhej rozmer je uz ukazatel na pole intu..

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.136.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
FaraonX
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
10. 1. 2010   #3
-
0
-

Mockrát děkuji za objasnění.

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.49.29.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 18 hostů

Podobná vlákna

Faktorial s alokaci paměti. — založil bergeros

Zadost o pomoc (H8S) — založil Maikee

Žádost o pomoc s webem — založil BloodRings

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý