Vstup pomocí fgets – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Vstup pomocí fgets – C / C++ – Fórum – Programujte.comVstup pomocí fgets – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Zelenáč Uplný
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
13. 1. 2010   #1
-
0
-

Mám ještě jeden komplexnejší problém:
z klavesnice mám načíst zadání, které může mít napřiklad tuto podobu:

*****

*A *
* B*
*****

//nebo

******
* B *
* *
* A*
******


U techto vstupů pak zjišťuji, ma-li např. každý řadek stejne znaků, nebo jestli je v zadání přitomno písmeno B.
Dříve jsem podobne úkoly řešil přes matice (tedy vícerozměrná pole) a pomoci if. Ted mám ale v zadaní, abych použil k čtení z klávenice funkce fgets a feof. Nikdy před tím, jsem je nepoužíval.
Tak tedy prosím o pomoc. MOhli byste sem napsat priklad, jak takovyto vstup pomocí zmíněných funkcí přečist a uložit?
A muzu k reseni pouzivat matice, nebo to budu muset delat pres struktury (struct), či případně něco úplně jiného?
Za všechny rady budu velice vděčný.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.97.–
Reklama
Reklama
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
13. 1. 2010   #2
-
0
-

Funkce fgets a jí podobné (začínající f) jsou na čtení ze souboru. Na čtení z klávesnice si měl asi použít gets. A jak se to používá? Toho je všude mraky, stačí chvilku pohledat (např. http://www.cplusplus.com/reference/clibrary/cstdio/gets/).

A k řešení můžeš použít ledacos, tj. klidně i matice.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
earlcash
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
13. 1. 2010   #3
-
0
-

char buff[255]; fgets(buff, stdin); printf("%s", buff);

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.197.150.–
sputnikone+1
Věrný člen
13. 1. 2010   #4
-
0
-

To liborb : gets je nebezpečná funkce, je doporučováno používat fgets... jako napsal earlcash

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.157.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
13. 1. 2010   #5
-
0
-

To sputnikone : Člověk se pořád učí :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.189.142.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 110 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý