Pomozte mi prosim s precitanim tochto programu – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Pomozte mi prosim s precitanim tochto programu  – C / C++ – Fórum – Programujte.comPomozte mi prosim s precitanim tochto programu – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

13. 1. 2010   #1
-
0
-

#include <stdio.h>



int a;
int kontrola_matice(int rozmer)
{
if (rozmer>10)
{
a=1;
printf("\nPozor, privelky rozmer matice!\n");
system("PAUSE");
return;
}
if (rozmer<1)
{
a=1;
printf("\nPozor, nulovy alebo zaporny rozmer matice!\n");
system("PAUSE");
}
return ;
}
void vymen(int *p_l,int *p_m)
{
printf("\np_l: %d, p_m: %d\n",*p_l,*p_m);
int pom3;
pom3=*p_l,
*p_l=*p_m;
*p_m=pom3;
printf("\np_l: %d, p_m: %d\n",*p_l,*p_m);
return;
}
int main(int argc, char *argv[])
{
char k,d;
int I,J,N,i,j,n,*p_l,*p_m,l,m,max,min,pom,pom2,Pi1,Pi2,Pn1,Pn2,
rozmer,stlpceA,stlpceB,riadkyA,riadkyB;

do
{
system("cls");
printf("Zadaj rozmery matic, najviac vsak 10 x 10\n\n");
printf("Zadaj pocet riadkov matice A:\n");
scanf("%d",&riadkyA);
rozmer=riadkyA;
kontrola_matice(rozmer);
if(a==1) return;
printf("Zadaj pocet stlpcov matice A:\n");
scanf("%d",&stlpceA);
rozmer=stlpceA;
kontrola_matice(rozmer);
if(a==1) return;
printf("Zadaj pocet riadkov matice B:\n");
scanf("%d",&riadkyB);
rozmer=riadkyB;
kontrola_matice(rozmer);
if(a==1) return;
printf("Zadaj pocet stlpcov matice B:\n");
scanf("%d",&stlpceB);
rozmer=stlpceB;
kontrola_matice(rozmer);
if(a==1) return;

if (stlpceA!=riadkyB)
{
printf("\nPozor, neplatny typ matice!\n");
system("PAUSE");
a=1;
if(a==1) return;
}

else
printf("\nVysledna matica je typu %d x %d\n\n",riadkyA,stlpceB);

I=riadkyA; J=stlpceA; N=stlpceB;
int A[I][J],B[J][N],C[I][N];

printf("Zadaj cisla do matice A:\n");

for(j=0;j<J;++j)
{
for(i=0;i<I;++i)
{
printf("%d. stlpec,%d. riadok:\n",j,i);
scanf("%d",&A[i][j]);
}
}
printf("\n");

printf("Zadaj cisla do matice B:\n");

for(n=0;n<N;++n)
{
for(j=0;j<J;++j)
{
printf("%d. stlpec,%d. riadok:\n",n,j);
scanf("%d",&B[j][n]);
}
}
printf("\n");

pom=0;
for (i=0;i<I;i++)
{
for (n=0;n<N;n++)
{
for (j=0;j<J;j++)
{
pom=pom+(A[i][j]*B[j][n]);
}
C[i][n]=pom;
pom=0;
}
}

for(i=0;i<I;++i)
{
for(n=0;n<N;++n)
printf("%d. stlpec,%d. riadok: %d\n",i,n,C[i][n]);
}


printf("Chcete pokracovat? a-n: ");
scanf("%s",&k);
}
while (k=='a');
return 0;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.193.54.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
13. 1. 2010   #2
-
0
-

A v čem je problém? A buď konkrétní.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.189.142.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
13. 1. 2010   #3
-
0
-

jen letmym pohledem je to ukazka "kdy nepouzivat globalni promenne"

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Grungy0
Super člen
13. 1. 2010   #4
-
0
-

:D aj tie prázdne returny nemajú chybu

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.123.100.–
Prvý náznak hlúposti, je pocit geniality.
AdamHlavatovic0
Stálý člen
13. 1. 2010   #5
-
0
-

@ aj tie prázdne returny nemajú chybu
njn, to vzdi potesi, ked sa ukonci program a ani kon nevie preco :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.229.32.–
Fenry
~ Anonymní uživatel
24 příspěvků
14. 1. 2010   #6
-
0
-

no třetí řádek od konce mi nějak nedává smysl

while (k=='a');

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.49.71.–
sputnikone+1
Věrný člen
14. 1. 2010   #7
-
0
-

Dokud je proměnná k rovná hodnotě 'a', prováděj cyklus...

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.157.–
Fenry
~ Anonymní uživatel
24 příspěvků
14. 1. 2010   #8
-
0
-

Jasně, až teď jsem si všiml toho "do" :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.49.71.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 18 hostů

Podobná vlákna

Prosim pomozte — založil Screpheep

PROSÍM, POMOZTE — založil Jakub Chábek

Pomozte mi prosim... — založil Robo

Prosím pomozte s paskalem — založil mr.mistr

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý