Dobrý den.
Chtěl bych vás požádat o radu.
Před časem, jsem si koupil MP3 přehrávač v kamenném obchodě. Tento přehrávač se ale rozbil. Reklamace mi byla uznána, a byla mi zaslána nová MP3ka. Záruka běžela od znova. Potom se to stalo znovu. Opět mi poslali jiný produkt. Ten se také porouchal. Tak se to stalo asi 4krát (porucha - výměna za novou).
Ovšem podle všeho, tato poruchovost nikdy neskončí. Rád bych tedy dostal peníze zpět. Obchodník mi ale řekl, že když mi výrobce zaslal nový přehrávač (už po 4té), musím si jej vzít, a peníze mi zpět nevrátí.
Chtěl jsem se zeptat, jestli je nějaká možnost získat peníze zpět.
Díky moc
Fórum › Offtopic
Reklamace: Nekonečná smyčka
Co vim, tak podle zakona je po 3 reklamaci toho sameho produktu pravo na vraceni penez v plne vysi. Pokud to obchodnik odmita, tak mu pohroz Ceskou Obchodni Inspekci a vetsinou jim sklapne.
A jste si tím 100% jistý? :-D Nerad bych byl potom za blbce :-D
Podle Občanského zákoníku § 622 odst. 2 může kupující žádat vrácení peněz v případě, kdy jde o vadu, kterou nelze odstranit a nebo v případě, kdy jde sice o vady odstranitelné, jestliže však kupující nemůže pro opětovné vyskytnutí vady po opravě nebo pro větší počet vad věc řádně užívat. Opětovným vyskytnutím vady je dle výkladů judikatury třetí stejná vada (a někde se uvadí ještě 4 různé). Jedná-li se o vadu opravitelnou, prodejce vadu opraví (viz http://www.spotrebitele.info/).
No dobře... zkusím :-D
Díky
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Nekonecna smycka — založil papen
Nekonečná smyčka — založil miguel
TextWacher - Nekonečná smyčka — založil Matherz