HTTPS, UTF-8 a Firefox – Webové servery (Apache, IIS...), .htaccess – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

HTTPS, UTF-8 a Firefox – Webové servery (Apache, IIS...), .htaccess – Fórum – Programujte.comHTTPS, UTF-8 a Firefox – Webové servery (Apache, IIS...), .htaccess – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Míša
~ Anonymní uživatel
105 příspěvků
15. 1. 2010   #1
-
0
-

Ahoj,
řeším jeden problém a už vážně nevím co s tím, takže bych se rád zeptal.

Jde o kódování znaků ve Firefoxu (jakémkoliv). Jde o to že pokud je stránka (UTF-8) načtena přes http, není nikdé žádný problém. Pokud je ale načtena přes https, pak se sem tam (=dám několikrát F5 a někdy to jede, někdy ne) zobrazuje kódování úplně špatně a vůbec netuším jak bych tohle měl opravit.



Moc díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.27.–
Reklama
Reklama
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
15. 1. 2010   #2
-
0
-

Nedrhne ti někde jen komunikace se serverem? Díval ses na zdroják, jestli došel v pořádku?

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.29.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
Míša
~ Anonymní uživatel
105 příspěvků
15. 1. 2010   #3
-
0
-

Zdroják je úplně v pořádku a navíc se ve Firefoxu při zobrazení zdrojového kódu zobrazí znaky jak mají i když jsou na stránce zobrazeny chybně...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.27.–
sputnikone+1
Věrný člen
15. 1. 2010   #4
-
0
-

Nastavení znakové sady ve Firefoxu?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.157.–
Míša
~ Anonymní uživatel
105 příspěvků
15. 1. 2010   #5
-
0
-

To sputnikone : automaticky, pokud nastavím manuálně UTF-8 tak to jede, jenže tohle není použitelné pro lidi... :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.27.–
sputnikone+1
Věrný člen
15. 1. 2010   #6
-
0
-

Potom reklamovat u Mozilly, nebo změnit prohlížeč :smile1:

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.157.–
JJetmar0
Newbie
15. 1. 2010   #7
-
0
-

A nepřizpůsobý firefox kódování defaultně podle meta tagu?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.226.196.–
Pokus při vizualizaci čtvrté dimenze: vezměte bod, natáhněte jej v přímku, zatočte ji do tvaru kružnice, zkruťte ji v kouli a tu vrhněte do prostoru. - Albert Einsteins
sputnikone+1
Věrný člen
15. 1. 2010   #8
-
0
-

To by měla defaultně většina prohlížečů, ale ne pomocí meta-tagů, ale XML deklarace...

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.157.–
Míša
~ Anonymní uživatel
105 příspěvků
15. 1. 2010   #9
-
0
-

JJetmar napsal:
A nepřizpůsobý firefox kódování defaultně podle meta tagu?

Měl by ale v tomhle případě to prostě nějak nedělá. :(

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.27.–
Míša
~ Anonymní uživatel
105 příspěvků
16. 1. 2010   #10
-
0
-

Tak jsme to nakonec vyřešili. Na serveru jsme nastavili napevno pro HTTPS charset na UTF-8 a teď to jede jak má. :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.27.–
Ivo
~ Anonymní uživatel
93 příspěvků
7. 9. 2010   #11
-
0
-

Ahoj,
mám podobný problém. Na locahostu (Win XP) mi běží Apache 2.2. Jednoduchá stránka:



<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8">
<title>Pokus</title>
</head>

<body>
ěščřžýáíéúůťň
ĚŠČŘŽÝÁÍÉÚŮŤŇ
</body>
</html>


se ve Firefoxu (3.6.8) zobrazí v kódování windows-1250. Teprve po ručním nastavení utf-8 je čitelná. V IE8 je vše OK. Stejně tak když Firefoxu nejdřív pošlu v php header s kódováním utf-8.
Myslím, že je to bug Firefoxu (kašle na charset v html head) možná v kombinaci se špatně nakonfigurovaným Apachem. Na produkčním serveru na netu (kde se o Apache stará profík) funguje vše OK.
Potřebuji mít na lokále soubory v různém kódování a používat i Firefox. Nevíte někdo, jak to nastavit/opravit (Firefox, Apache), aby to šlapalo?
Díky Ivo

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.243.–
Ivo
~ Anonymní uživatel
93 příspěvků
7. 9. 2010   #12
-
0
-

Aha, stačilo zaremovat v konfiguraci Apache AddDefaultCharset a je hotovo. Já truhlík :smile13: Díky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.243.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

Podobná vlákna

HTTPS form — založil stanke

$_SERVER['https'] — založil tribalcz

HTTPS lacno ;) — založil dalaman

Pritomnost https protokolu — založil jozosandy

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý