Problém s checkboxem – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Problém s checkboxem – PHP – Fórum – Programujte.comProblém s checkboxem – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Slapetka
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
15. 1. 2010   #1
-
0
-

Ahoj,
na svých stránkách jsem si udělal checkbox s možnostmy vypnuto/zapnuto. Tedy 0|NE a 1|ANO. Dotěla stránky jsem vložil kod:

<?php if($node->field_sleva[0][‚value‘] == 1): ?> div ne <?php else: ?> div ano<?php endif; ?>

Problém je v tom, ať už zaškrtnu možnost zapnuto či vypnuto, vždy se mi objeví div ne. Potřebuji aby pri možnosti vypnuto se mi vypsal div ne a při možnosti zapnuto div ano. Můžete se mi kouknout na kod a opravit popřípadě to, co mám špatně? Děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.132.158.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
15. 1. 2010   #2
-
0
-

a jses si opravdu jist, ze checkbox posila zrovna 1 ? resp kdo vi co v ty promenny vubec mas

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
marioff0
Expert
16. 1. 2010   #3
-
0
-

checkbox posiela tusim "on" (ak nastavis value, tak posiela jeho hodnotu), pri nezaskrtnuti volby neposle nic...

skus taketo daco

if ($_POST['nazov_checkboxu']==1) { div ano } else { div nie }


<input type="checkbox" name="nazov_checkboxu" value="1" />

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
19. 1. 2010   #4
-
0
-

Tvořím web pomocí drupalu. jedná se o www.obchod.onlinezona.cz Web bude obsahovat příspěvky z jednotlivými typy zboží. Každý tento příspěvek bude mít možnost označení zboží v akci. Toho chci docílit pomocí checkboxu. Jenže nedaří se mi to zrealizovat..

Když zadám tento kod: <?php if($node->field_sleva[0][‚value‘] == 1): ?> div sleva <?php else: ?> div bez-slevy <?php endif; ?>

automaticky se mi u každého zboží zobrazí div bez-slevy. A je jedno, zda-li mám zaškrtnutý checkbox nebo ne. Pokud zadám hodnotu value=0, tedy: <?php if($node->field_sleva[0][‚value‘] == 0): ?> div sleva <?php else: ?> div bez-slevy <?php endif; ?> U všech zboží se mi zobrazí div sleva a opět je jedno, zda-li je zaškrtnutý checkbox nebo ne.

Mě by stačilo udělat to tak, že když zaškrtnu checkbox s možností sleva, tak by se mi vypsal div sleva a kdybych nezvolil možnost sleva, tak aby se mi zobrazil div bez-slevy. Div pak už jenom bude stačit napozicovat přes CSS.. Poradíte mi? To nemůže být přeci tak složité to zrealizovat..

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.132.158.–
polonium0
Návštěvník
19. 1. 2010   #5
-
0
-

<input type="checkbox" name="box" />
Pokud je tento checkbox odeslán tak vrací hodnotu on pokud je zaškrtnut, jinak není v poli $_POST definován.
<input type="checkbox" name="box" value="ano" />
Pokud je tento checkbox odeslán tak vrací hodnotu ano pokud je zaškrtnut, jinak není v poli $_POST definován.

Takže pokud bys chtěl řešit zaškrtnutý chceckbox tak to skus přes isset($_POST["jmeno_checkboxu"]);

Dá se to ověřit přes jednoduchý script jak funguje checkbox.
?>

<form method="post" action="">
<input type="checkbox" name="box1" />
<input type="checkbox" name="box2" value="ano" />
<input type="submit" name="klik" value="poslat" />
</form>
<?php

foreach($_POST as $k => $v)
{
print $k." | ".$v."";
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.161.109.–
w3m0
Grafoman
21. 1. 2010   #6
-
0
-

polonium: Dekuji! To, ze checkbox vraci defaultne 'on' jsem doted nevedel, co vse se tu nedozvim:)
Mimochodem, skoda ze tady neni Rep+ jako na WT...... Ted bych ji jiste vyuzil.)

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.151.–
Sa Nata A Na. Howgh
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 44 hostů

Podobná vlákna

Problém s $this — založil Marty

Problem s &lt; a &gt; — založil 7raul

Problém v C++ — založil Anonim

Problem s VS C# — založil Mrakoplas

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý