Fulltext mysql – MySQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Fulltext mysql – MySQL – Fórum – Programujte.comFulltext mysql – MySQL – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
marioff0
Expert
17. 1. 2010   #1
-
0
-

Mam len otazku, idem robit fulltextove vyhladavanie v 2 stlpcoch

nazov_s - nazov predmetu, ale v "URL" formate pre vytvaranie peknych adries: teda namiesto Autíčko modré malé -> auticko-modre-male, a chcel by som to vyuzit kedze tam nie je ziadna diakritika (samozrejme aj vo fraze odstranim diakritiku), aby som nemusel vytvarat dalsi stlpec cisto pre vyhladavanie...

nevie niekto ci berie fulltext stlpec s datami typu: auticko-modre-male alebo auticko modre male, teda ci pomlcku berie ako medzery a za nou dalsie slovo...

Zatial mi to ide, len nechcem neskor zistit, ze to moze robit nejake problemy a na novo to cele prerabat

diki

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
Reklama
Reklama
Curo
~ Šéfredaktor
+8
Hero
17. 1. 2010   #2
-
0
-

To marioff : Dáš-li hledat auticko-modre-male, pak se hledá tento výraz. Kdybys to nahradil za + auticko+modre+male, hledalo by se mezi tím, co obsahuje všechna 3 slova. Nejlépe bude, když odstraníš + a nahradíš je za mezeru.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.243.–
Guitar Hero Master, Project führer & zdejší čaroděj.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
marioff0
Expert
18. 1. 2010   #3
-
0
-

ano - in_bolean_mode (ci ako sa tomu nadava) poznam... ide mi hlavne o to ze text v ktorom sa bude vyhladavat bude mat miesto medzier medzi slovami pomlcku , na toto neviem najst vobec nikde odpoved...


este jeden priklad :-) :

mas v db ulozenu tuto diskusiu, teda ide mi teraz o ten riadok kde je definovana tato tema... V nejakom stlpci je nazov tak ako som ho zadal a v druhom nazov okresany o diaktriku a special.znaky... teda v tomto pripade: fulltext-mysql

no ja to mam tiez tak, a vyhladavanie chcem zalozit prave na tomto stlpci (najma z dovodu problemov s diakritikou)... tak neviem ci uvazujem dobre... alebo musim urobit novy stlpec kde budem ukladat v postate to iste ale ako ako samostatne slova (bez pomlciek) napr. fulltext mysql???

ufffff, hadam som to napisal zrozumitelne :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
Curo
~ Šéfredaktor
+8
Hero
18. 1. 2010   #4
-
0
-

To marioff : Hledání v textu, který obsahuje "slovo-slovo" asi nebude dávat kýžené výsledky, protože defaultně nenajdeš při hledání "auto" ani "autovrakoviště", tudíž nenajdeš ani při hledání "mysql", když obsah, v ekterém se prohledává, je "fulltext-mysql" - jakoby jedno slovo.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.243.–
Guitar Hero Master, Project führer & zdejší čaroděj.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
marioff0
Expert
18. 1. 2010   #5
-
0
-

nieco podobne som si myslel aj ja...

ale je tu velke ALE: ono to funguje... a tiez nerozumiem preco... volaco sa mi zda ze mysql povazuje za slova len take texty ktore su spojene bud _ alebo jednoduchou ' ale nie som si isty


teraz som to vyskusal a zadany text napr. slim najde v 16-gb-slim-mp4-player.... atd

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
Curo
~ Šéfredaktor
+8
Hero
18. 1. 2010   #6
-
0
-

Ono závisí i na kódování, daném dotazu, apod. Hodně toho výsledky vyhledávání ovlivňuje...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.243.–
Guitar Hero Master, Project führer & zdejší čaroděj.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
marioff0
Expert
19. 1. 2010   #7
-
0
-

akurat som sa zasekol na jednej drobnosti:

ako mam urobit vyhladavanie viacerych slov, ale tak aby boli zobrazene presne tak ako je zadane vyhladavanie, teda takto nejako: mp3 mp4 -> mp3 mp4 player

lebo ked vyhladavam v boolean mode *$vyhladavana_fraza* , tak mi to zobrazuje a hlada po jednotlivych slovach, cize najde napr: mp3 auto mp4, ale potrebujem vyhladavat presne tak ako sa zapise fraza

diki, nejak som sa na tomto zasekol, a neviem co dalej :(

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
Curo
~ Šéfredaktor
+8
Hero
19. 1. 2010   #8
-
0
-

To marioff : Dej to do uvozovek.

http://dev.mysql.com/doc/refman/4.1/en/fulltext-boolean.html

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.243.–
Guitar Hero Master, Project führer & zdejší čaroděj.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
marioff0
Expert
19. 1. 2010   #9
-
0
-

to bolo prve co som skusil :(

to vyhladavanie je v podstate nasepkavac (ci ako sa to nazyva) a pracuje (teda chcel by som aby pracoval) tak ako na http://ebay.com , tak aby ked zadam mp, aby mi tento text naslo trebars aj v strede slova, a len stakym poradim pismen ako su zadane, s uvodzovkami mi to vypise iba ked sa presne trafim do vyrazu..

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
marioff0
Expert
19. 1. 2010   #10
-
0
-

prisiel som na taketo riesenie:

do db ulozim frazy ktore budu mat miesto medzery podtrznik _ (mp3_mp4_mp5) , cize to bude brane ako 1 slovo, aj ked ich tam bude 10 ...
pri vyhladavani znova len vymenim medzeru za podtrznik _

takto to funguje, len sa chcem opytat ci sa nejak "nepokazia" hlavne vyhody fulltextu - rychlost. atd.... kedze v kazdom riadku bude v podstate len 1 slovo a niekde moze byt aj dost dlhe...

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
Curo
~ Šéfredaktor
+8
Hero
19. 1. 2010   #11
-
0
-

To marioff : Myslím, že to příliš komplikuješ :).

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.243.–
Guitar Hero Master, Project führer & zdejší čaroděj.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
marioff0
Expert
19. 1. 2010   #12
-
0
-

To Curo : mozno ano, ale nasepkavanie by malo tak fungovat nie?

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
marioff0
Expert
20. 1. 2010   #13
-
0
-

Pokusim sa to podrobnejsie vysvetlit :)

v databaze mam frazy (v jednom stlpci - s indexom fulltext) : mp3, mp3 mobil, mp3 mp4, mp3 mp4 mobil, mobil mp3

do dotazu:

SELECT * FROM tabulka WHERE MATCH(stlpec_s_frazami) AGAINST ('".$zadana_fraza."' IN BOOLEAN MODE) LIMIT 0,10


zadam napr. mp3 a najde mi vsetko, zatial ok. zadam znova: mp3 mp4 a najde zase vsetko co je uz zle... pretoze by malo najst iba mp3 mp4, mp3 mp4 mobil (a tak isto by malo najst aj pri zadani mp3 mp , resp. mp3 m)

samozrejme som uz poskusal vsetky mozne-nemozne sposoby s + - * ""

uplne dobre a tak ako potrebujem funguje LIKE '%slovo1 slovo2%' , ale toho sa bojim, najma s pohladu na vykon.. sice vo vyhladavanom stlpci bude max.30 znakov....tak neviem

alebo je nejaky sposob ako zrychlit vyhladavanie pomocou LIKE, lebo uz som z toho fakt na nervy :(

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 9 hostů

Podobná vlákna

Fulltext & Sk/Cz — založil dalaman

Mysql.h — založil Zelenáč

C a mysql — založil manor

MySQL — založil paking

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý