Volani nestaticke metody v metode staticke – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Volani nestaticke metody v metode staticke – C / C++ – Fórum – Programujte.comVolani nestaticke metody v metode staticke – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Figa0
Super člen
18. 1. 2010   #1
-
0
-

Ahoj jak muzu pouzit nestatickou metodu v metode staticke kdyz obe metody nalezi stejne tride? Predem dekuji za odpoved.

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.249.133.–
Reklama
Reklama
dannyk0
Věrný člen
18. 1. 2010   #2
-
0
-

Jestli se nepletu, tak nemuzes. Jediny zpusob, jak to obejit, co me napada je vytvorit si instanci sebe sama (tridy) a pak v teto instanci volat nestaticke metody. Ale prijde mi, ze to neni moc koser zpusob.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
Figa0
Super člen
18. 1. 2010   #3
-
0
-

To bylo to jedine co me napadlo. Pouzivam t v callbacku gtk a tam musim byt callback static. Takze nevim jak to jinak udelat. Dekuji.

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.249.133.–
Wizard0
Stálý člen
18. 1. 2010   #4
-
0
-

No nestaticku metodu v statickej asi fakt zavolat nezavolas, ale vytvorit instanciu objektu (popripade pouzit nejaku globalne vytvorenu) a pristupovat k jej nestatickym metodam je podla mna uplne eticke a v tomto pripade asi aj jediny sposob. :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.216.193.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
19. 1. 2010   #5
-
0
-

Nestatickou metodu ze statické bez instance objektu nezavoláš. Nevím jak v gtk, ale jinak lze předat při registraci callback funkce parametr, který se předává callback funkci. Takže předáš this a máš vyhráno. A jinak další způsob je vytvoření statické proměné (pointeru), do které si this (nebo něco jiného) uložíš a pak to můžeš bez problému používat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
KIIV+42
God of flame
19. 1. 2010   #6
-
0
-

tak uz me todle vlakno prinutilo napsat do google gtk callback.. a pokud me prvni odkaz nespletl tak se predava pointer na objekt, ktereho se callback tyka.. tim padem nechapu co resis.. maximalne muzes resit nejake dynamicke pretypovani

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.136.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Figa0
Super člen
19. 1. 2010   #7
-
0
-

Ano ale pkud je callback ve stejne tride jako volana metoda tak podle toho co jsem se docetl musi byt staticky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.249.133.–
KIIV+42
God of flame
19. 1. 2010   #8
-
0
-

do callbacku se predava jako parametr ukazatel na objekt, pro ktery je vyvolan... static musi byt ta funkce proto, ze musi byt zavolatelna i bez objektu..
ovsem pokud to potrebujes nad jinym objektem tak jedine globalne .. nebo mit globalne nejaky seznam ukazatelu a najit jen tu spravnou..

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.136.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 83 hostů

Podobná vlákna

Staticke a nestaticke metody — založil vlado0991

Zavolanie metody v inej metode — založil marioff

Pretezovani staticke metody — založil Jenda

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý