Jaký modifikátor přístupu použít? – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Jaký modifikátor přístupu použít? – .NET – Fórum – Programujte.comJaký modifikátor přístupu použít? – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
JiriVavru0
Návštěvník
19. 1. 2010   #1
-
0
-

Zdravím, chtěl bych se zeptat, jaký modifikátor přístupu musím použít ve třídě Db_connect, konkretne v
SqlConnection conn = new SqlConnection, tak abych k teto promenne mohl pristupovat z kterekolliv jine tridy.


public class Db_connect

{

public static SqlConnection conn = new SqlConnection(@"
server = .\SQLEXPRESS;
integrated security = true;
database = Phone_directory");


public Db_connect()
{



try
{
conn.Open();
MessageBox.Show("pripojeno");
}

catch (Exception e)
{
MessageBox.Show("chyba" + e);

}

finally
{
//close the connection
conn.Close();

}
}


A trida, ve ktere tridu rodicovskou tridu dedim a volam:


public  class Operations:Db_connect

{
public void InsertNewcontact()
{


string sqlIns = @"INSERT INTO tbl_phonebook (mobile_phone,first_name) VALUES ('614916155','Honza')";

//Zde vzdy dostanu hlasku o nepristupnosti skrze protection level
SqlCommand cmdQry = new SqlCommand(sqlIns, conn);
int count = cmdQry.ExecuteNonQuery();

if (count == 1)
{ MessageBox.Show("o.k"); }


}
}



Díky za každou radu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.62.224.–
Reklama
Reklama
19. 1. 2010   #2
-
0
-

To JiriVavru : Tak v tomto případě zřejmě protected. Ale spíš bych se soustředil na jiné stránky tvého příkladu. Ta třída využívá ve všech operacích jedno stále otevřené připojení? Co když takových tříd bude víc (resp. více instancí této třídy)? Nemáš pocit, že je to špatně navržené? http://msdn.microsoft.com/en-us/library/8xx3tyca.aspx

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
JiriVavru0
Návštěvník
19. 1. 2010   #3
-
0
-

Podud zapíši modifikátor protected u
protected SqlConnection conn = new SqlConnection..atd..
obdrzim sice hlasku o spravnosti vlozeni, ale prikaz v class Operations se ve skuečnosti vůbec neprovede.
Uzavreni toho spojeni bych asi take enmel davat jako finally, spise do samostatne metody, ze?

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.62.224.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 257 hostů

Podobná vlákna

Počítadlo přístupů — založil TomasUL

Zabezpečení přístupu — založil D-Fox

Pocitadlo pristupu — založil SoLi

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý