Jak naplnit radky v ListView pomoci Datarow? – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Jak naplnit radky v ListView pomoci Datarow? – .NET – Fórum – Programujte.comJak naplnit radky v ListView pomoci Datarow? – .NET – Fórum – Programujte.com

 

JiriVavru0
Návštěvník
19. 1. 2010   #1
-
0
-

Zdravím, mám jeden dotaz, jelikož na komponentu LV nejde použít wizard jako na DGW, chtěl bych se zeptat, jak postupovat při vypisování jednotlivých řádku z DataTable, viz kód:

Díky za každou radu

// Load Data from the DataSet into the ListView

SqlConnection conn = new SqlConnection(@"
server = .\SQLEXPRESS;
integrated security = true;
database = Phone_directory");

conn.Open();

//definuj skalarni dotaz
string sqlIns = @"SELECT * FROM tbl_phonebook";

//create query
SqlCommand cmdQry = new SqlCommand(sqlIns, conn);


SqlDataAdapter da = new SqlDataAdapter(cmdQry);

DataSet ds = new DataSet();

da.Fill(ds, "tbl_phonebook");

// Get the table from the data set
DataTable dtable = ds.Tables["tbl_phonebook"];

// Clear the ListView control
listViewUsers.Items.Clear();
// Add a column with width 20 and left alignment.
listViewUsers.Columns.Add("mobile_phone", 100, HorizontalAlignment.Left);
listViewUsers.Columns.Add("name", 100, HorizontalAlignment.Left);


// Display items in the ListView control
foreach (DataRow row in dtable.Rows)
{

//TADY UZ SI NEVIM RADY



// Define the list items
ListViewItem lvi = new ListViewItem(row["mobile_phone"].ToString());
lvi.SubItems.Add(row["name"].ToString());

// Add the list items to the ListView
listViewUsers.Items.Add(lvi);

}

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.62.224.–
LiborBes
~ Anonymní uživatel
47 příspěvků
20. 1. 2010   #2
-
0
-

Nie je velmi standardne pouzivat nie DB objekty na pracu s DB - v podstate to je cesta do pekla, je vhodnejsie sa zoznamit s DB. Akokolvek toto je jedna z moznosti:



listBox1.Items.Clear();
string connectinString = GetConnections().ConnectionStrings[comboBoxConnections.SelectedItem.ToString()].ConnectionString;

using (SqlConnection connection = new SqlConnection(connectinString))
{
connection.Open();
using (SqlCommand command = new SqlCommand("SELECT * FROM SourceOfData", connection))
{
using (SqlDataReader reader = command.ExecuteReader(System.Data.CommandBehavior.CloseConnection))
{
while (reader.Read())
listBox1.Items.Add(reader.GetString(1));
} // using
} // using
} // using

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.35.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý