Jak dostat pouze jednu urcitou hodnotu z Dataset.Table? – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Jak dostat pouze jednu urcitou hodnotu  z Dataset.Table? – .NET – Fórum – Programujte.comJak dostat pouze jednu urcitou hodnotu z Dataset.Table? – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
JiriVavru0
Návštěvník
20. 1. 2010   #1
-
0
-

Zdravim,
mam jeden dotaz, potreboval bych do textboxu dostat textovou hodnotu z vraceneho zaznamu (JEDEN ŘÁDEK).
Pokud zapíši něco takového:

string neco = ds.Tables["tbl_phonebook"].Columns[0].ToString();


Dostanu vždy jen název sloupce, přitom ale ve vráceném záznamu vím, že ve sloupci s indexem 0, je mnou požadovaná hodnota..

Netuší někdo prosím, jak to vyřešit?

Díky za každou radu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.62.224.–
Reklama
Reklama
LiborBes
~ Anonymní uživatel
47 příspěvků
20. 1. 2010   #2
-
0
-

No asi by bolo vhodne uviest instanciou coho je tvoja tabulka. predpokladam, ze DS bude DataSource takze asi DataTable. Ak je tomu tak, tak si najprv rozoberme tvoj prikad: Tables je pole tabuliek, source ich moze mat viac, takze spravne najprv vyhladas "svoju" tabulku. Potom chcel stlpec, co by nemuselo byt od veci, ale stpec moze (ale nemusi) obsahovat jeden zaznam, dokonca sa ocakava, ze ich bude viacej. Takto si si vlastne vyselektoval N hodnot toho stlpca - ToString() nevie ktoru hodnotu ocakvas, kedze vracia prave jeden string, nie N, takze programator nepretazil ToString().

Ako na to? Treba obratit logiku. Najprv si vyhladaj RIADOK a potom sa pozri na hodnotu stlpcva daneho riadku, napr.:



string hodnota = (string)dataSource.Rows[CISLO RIADKU][NAZOV STLPCA];

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.35.–
JiriVavru0
Návštěvník
20. 1. 2010   #3
-
0
-

No mám to jinak, volám stored proceduru, výsledek z ní, pak ukládám do Datasetu a poté pomocí Fill do Dta adaptéru.

Tzn. , takto je to špatně?

conn.Open();


//create query
SqlCommand cmdQry = conn.CreateCommand();

cmdQry.CommandType = CommandType.StoredProcedure;
cmdQry.CommandText = "Sp_GetAllValuesByIdFrom_tbl_phonebook";

//Set input parameters

SqlParameter inparm = cmdQry.Parameters.Add("@PhoneNumber", SqlDbType.Int);
inparm.Direction = ParameterDirection.Input;
inparm.Value = PhoneNumber;


SqlDataAdapter da = new SqlDataAdapter(cmdQry);

DataSet ds = new DataSet();


da.Fill(ds, "tbl_messages");

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.62.224.–
LiborBes
~ Anonymní uživatel
47 příspěvků
22. 1. 2010   #4
-
0
-

To JiriVavru :

Teraz som zmateny :) Chces do stringu nacitat vystup zo SP? A ten vystup je co, OUTPUT parameter, alebo QUERY?

1. Ak vracias query, kludne mozes presmerovat vystup do readera (a chodi v cykle po vetach).

2. Ak je to vystupny parameter, tak ho vracias ako RETURN alebo INPUTOUTPUT parameter?



RETURN ---> command.Parameters.Add("RETURN_VALUE", /*???*/SqlDbType.BigInt).Direction = ParameterDirection.ReturnValue;
OUTPUT ---> command.Parameters.Add("@R_SurveyID", SqlDbType.Int).Direction = ParameterDirection.Output;
...
command..ExecuteNonQuery();
...
NAVRAT V PARM ---> int mojeCislo = (int)context.Command.Parameters["RETURN_VALUE"].Value;


Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.35.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 142 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý