Zhotovení testu ve VB – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Zhotovení testu ve VB – Visual Basic – Fórum – Programujte.comZhotovení testu ve VB – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Poklička
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
21. 1. 2010   #1
-
0
-

Zdravím. Potřeboval bych vytvořit ve VBasicu prográmek s testovacíma otázkama. Jednotlivé otázky a odpovědi a,b,c jsem vyřešil pomocí Groupboxu. Ted bych jenom potřeboval vyřešit jak udělat, aby když si těchto otázek vytvořím třeba 100, aby se mi jich vygenerovalo na nějakém formuláři co se zobrazí uživateli třeba 30. A pokud možno pokaždé v jiném pořadí.
Test by mohl vypadát zhruba takhle:
http://beta.otestujsa.sk/Assessment/Testing.aspx?TestId=47ca94cd-b135-41bf-84c2-db0a4052082e&TestTreeId=15

Dále, ale nevím jak vyřešit aby to na konci testu ohodnotilo výsledky nějak typu: 15 otázek správně, 15 špatně. To úplně stačí.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.94.–
Reklama
Reklama
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
21. 1. 2010   #2
-
0
-

Je několik rozhodnutí, které budeš muset udělat. První se bude týkat uložení otázek a odpovědí. Buď je můžeš ukládat v extra souboru (tím pádem se ti bude lépe doplňovat sada otázek, ale musíš vyřešit označení správné odpovědi, aby to uživatel neměl tak jednoduché) nebo to bude součástí programu, což bude znamenat s každou změnou otázek i novou aplikaci.
Další rozhodnutí se bude týkat zobrazení počtu otázek najednou. Jestli všechny nebo jen několik nebo vždy jen jednu. To zase souvisí s přehledností a použitým rozlišením.
Když si to takhle hezky naplánuješ, tak zbytek už půjde sám.
Otázky a odpovědi si ulož do nějaké hezké datové struktury. Označ si je indexy, pokud rovnou nepoužiješ pole. Proveď generování náhodných čísel v rozmezí daném celkovým počtem otázek. Generovanou sekvenci si budeš muset taky uložit, jednak pro to, aby sis ověřil, že tam není nějaká otázka vícekrát a také proto, kdyby si třeba zobrazoval vždy jenom několik otázek, aby se mohl uživatel v testu vracet.
Podle toho jak bude uživatel odpovídat, si budeš ukládat jeho odpovědi (a, b, c) a nakonec je porovnáš se správnou variantou, kterou máš uloženou v datové struktuře. Sečteš a výsledek zobrazíš.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.203.96.–
Poklička
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
27. 1. 2010   #3
-
0
-

A nenašel by se někdo, kdo by takový nástřel prográmku za úplatu :smile1: zhotovil. Data bych si samozřejmě doplnil sám.
Na zhotovení bychom se mohli domluvit přes mail. Hm?

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.47.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 15 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý