Práca s časom a dátumom – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Práca s časom a dátumom – C / C++ – Fórum – Programujte.comPráca s časom a dátumom – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
gaben0
Stálý člen
21. 1. 2010   #1
-
0
-

Zdarte, potreboval by som získať aktuálny čas a dátum, ale nie ako reťazec, ale tak, aby každá položka (hodiny, minúty, sekundy, deň, mesiac, rok) boli v samostatnej celočíselnej premennej. Viem že by sa to dalo spraviť tak, že by som tento reťazrc rozdelil a potom to konvertoval na int, ale tento postup by bol zbytočne komplikovaný a pokiaľ to nie je nutné tak ho nepoužijem. Thx.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.237.26.–
C, C++
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
21. 1. 2010   #2
-
0
-

To gaben : localtime

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
gaben0
Stálý člen
26. 1. 2010   #3
-
0
-

Akosi mi to nechce ísť...čo mám zle v tomto kóde?



#include <stdio.h>
#include <time.h>

int main ()
{
time_t rawtime;
struct tm * timeinfo;

time ( &rawtime );
timeinfo = localtime ( &rawtime );
printf ( "Minuty: %d", asctime(timeinfo->tm_min));

getchar();
return 0;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.237.5.–
C, C++
dep
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
26. 1. 2010   #4
-
0
-

To gaben : #include <stdio.h>
#include <time.h>
#include <stdlib.h>
int main ()
{
time_t rawtime;
struct tm * timeinfo;

time ( &rawtime );
timeinfo = localtime ( &rawtime );
printf ( "Minuty: %d", timeinfo->tm_min);

getchar();
system ("pause");
return 0;
}
zkus tak

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.244.–
gaben0
Stálý člen
26. 1. 2010   #5
-
0
-

Funguje, diky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.237.5.–
C, C++
KIIV+42
God of flame
26. 1. 2010   #6
-
0
-

ha tak pozde :D

ten asctime ... staci jen printf ( "Minuty: %d", timeinfo->tm_min);

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 101 hostů

Podobná vlákna

Problem z casom — založil Johny

Funkcie s datumom — založil Erik

Podmienka s dátumom — založil fja

Praca s wav — založil staf

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý