VB 2008 animácia – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

VB 2008 animácia – Visual Basic – Fórum – Programujte.comVB 2008 animácia – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

Majox
~ Anonymní uživatel
75 příspěvků
23. 1. 2010   #1
-
0
-

Ahojte, prosím Vás ako spojazdniť nejaký GIF v Visual Basic 2008, alebo ako by sa dalo animovať obrázky v ňom?
Ďakujem za odpovede.


S Pozdravom:



Majox

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.141.124.–
Martin
~ Anonymní uživatel
1600 příspěvků
26. 1. 2010   #2
-
0
-

To Majox : Nějak jsem nepochopil co vlastně chceš, ale jestli jde jen o zobrazení animovaného gifka, tak na to by měl stačit PictureBox.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.128.188.–
Martin
~ Anonymní uživatel
1600 příspěvků
26. 1. 2010   #3
-
0
-

To Majox : Nějak jsem nepochopil co vlastně chceš, ale jestli jde jen o zobrazení animovaného gifka, tak na to by měl stačit PictureBox.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.128.188.–
Majox
~ Anonymní uživatel
75 příspěvků
27. 1. 2010   #4
-
0
-

Aha, ok už viem.
Doteraz som pracoval s VB 6 a tam taká vymoženosť ako je pridanie a sfunkčnenie GIF-u nebolo ok.


Vďaka :)

Inak nevieš prosím, ako by sa vo VB 2008 dala dať hudba tak, aby niečo hralo na pozadí a ak by som klikol na nejaké tlačítko na ktorom by bol nejaký zvuk, aby to tú hudbu na pozadí neprerušilo a hrali súčasne.

Vďaka za odpoveď

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.141.124.–
Martin
~ Anonymní uživatel
1600 příspěvků
28. 1. 2010   #5
-
0
-

To Majox :

No nejrychlejší realizace, která mě napadá (a asi i nejhorší) je pomocí komponenty Windows Media Playeru.
1. Na toolboxu klikni pravým->Choose Items...->COM Components->Windows Media Player->Ok
2. Natáhni na form dvě komponenty WMP, jednu pojmenuj music, druhou sound a oběma nastav vlastnost visible na false
3. Např. na událost kliknutí tlačítka už stačí kód:



Dim musicPath As String = "D:\01.mp3"
Dim soundPath As String = "D:\02.mp3"

music.URL = musicPath
sound.URL = soundPath


Nicméně ber toto řešení jen jako nouzové (má totiž dost velké paměťové nároky). Existují mnohem lepší prostředky k realizaci tohoto problému např. API nebo Direct. Ve starší verzích VB (6.0) je místo WMP něco jako MMControl(Multimedia Control). Každopádně na netu je spousta návodů, stačí jen hledat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.128.188.–
Martin
~ Anonymní uživatel
1600 příspěvků
28. 1. 2010   #6
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 78.128.188.–
Majox
~ Anonymní uživatel
75 příspěvků
28. 1. 2010   #7
-
0
-

No, áno pomohlo!


Ďakujem veľmi pekne :)


S Pozdravom:



Majox

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.141.124.–
Majox
~ Anonymní uživatel
75 příspěvků
28. 1. 2010   #8
-
0
-

A ešte prosím, nevedel by si mi poradiť ako by som dal do aplikácie také písmo, aby keď to bude aj na PC kt. toto písmo nemá aby sa zobrazovalo. Nejako dať Font do zložky, alebo ako...

Vďaka

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.141.124.–
Martin
~ Anonymní uživatel
1600 příspěvků
28. 1. 2010   #9
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 78.128.188.–
Majox
~ Anonymní uživatel
75 příspěvků
29. 1. 2010   #10
-
0
-

Ahoj, pomohlo veľká vďaka :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.141.124.–
Majox
~ Anonymní uživatel
75 příspěvků
31. 1. 2010   #11
-
0
-

A znova mám otázku s ktorou si neviem poradiť, v adobe photoshop som si spravil animáciu s priehľadným pozadím.
Do VB 2008 som dal pozadie púšte a keď som chcel pridať už hotový priehľadný GIF, tak to čo malo by priehľadné tak malo bielu farbu. Jednoducho ako by sa dalo to, aby keď pridám animáciu s priehľadným pozadím, tak aby ten gif mal pozadie púšte a aby nebolo biele.


Ďakujem


S Pozdravom:


Majox

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.141.124.–
Martin
~ Anonymní uživatel
1600 příspěvků
31. 1. 2010   #12
-
0
-

To Majox :
Mohl by jsi ten GIF vlozit sem, abych si to mohl zkusit na svém počítači?

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.128.188.–
Martin
~ Anonymní uživatel
1600 příspěvků
31. 1. 2010   #13
-
0
-

To Majox : Nějak se mi totiž nechce věřit, že by to VBčko nezvládlo.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.128.188.–
Majox
~ Anonymní uživatel
75 příspěvků
31. 1. 2010   #14
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 78.141.124.–
Martin
~ Anonymní uživatel
1600 příspěvků
1. 2. 2010   #15
-
0
-

To Majox :

PictureBox, vlastnost BackColor->Web->Transparent

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.128.188.–
Majox
~ Anonymní uživatel
75 příspěvků
1. 2. 2010   #16
-
0
-

Ok, mám to, funguje to!
Ale ak chcem mať animované pozadie, že to nechcem mať ako Background ale ako ďalší PictureBox, tak tá funkcia Transparent nefunguje.
Dalo by sa aj toto nejak vyriešiť? :)


P.S. ďakujem, si jediný človek kt. v tejto téme radí :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.141.124.–
Martin
~ Anonymní uživatel
1600 příspěvků
1. 2. 2010   #17
-
0
-

To Majox :

Tak jediné co mi zatím funguje je tohle:



Private Sub Form1_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load
picObrazek.Parent = picPozadi
picObrazek.BackColor = Color.Transparent
End Sub

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.128.188.–
Majox
~ Anonymní uživatel
75 příspěvků
1. 2. 2010   #18
-
0
-

Ok, díky moc :)

A inak odkiaľ máš také skúsenosti, nejaká kniha či návody na nete, alebo? :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.141.124.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
1. 2. 2010   #19
-
0
-

To Majox :

Kdysi jsem programoval ve Visual Basicu 5 a 6 a navíc spousta věcí se dá najít na internetu, stačí jenom zvolit správné klíčové slova. Jinak nejvíc zkušeností člověk získá tím, že zkouší a zkouší.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.128.188.–
Majox
~ Anonymní uživatel
75 příspěvků
1. 2. 2010   #20
-
0
-

Aha, tak.
Áno to máš pravdu v tom, najlepšia je vždy prax a až potom možno tá teória okolo.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.141.124.–
Majox
~ Anonymní uživatel
75 příspěvků
2. 2. 2010   #21
-
0
-

A rád by som sa ešte spýtal že aká licencia platí na VB 2008 a VB6 či je možné to čo spravím zdarma distribuovať...?
Aj pokiaľ by skončila 30 dňová lehota...

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.141.124.–
Martin
~ Anonymní uživatel
1600 příspěvků
3. 2. 2010   #22
-
0
-

To Majox :

Když budeš používat Visual Basic 2008 Express Edition tak by neměl být problém a pro domácí vývoj plně stačí. Přímo sám Microsoft udává toto v nejčastějších dotazech:


Mohu používat řadu Visual Studio Express pro komerční vývoj a vytvořené
produkty prodávat?
Ano, i když je Visual Studio Express dostupné zdarma, vyvinuté aplikace můžete
libovolně šířit a prodávat.



Jak to je u trial verze 2008čky a VB6 netuším.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.128.188.–
Majox
~ Anonymní uživatel
75 příspěvků
3. 2. 2010   #23
-
0
-

No , čo sa týka VB 2008 tak tam len chcú zaregistrovanie do 30 dní.
Takže neviem, či aj po ich uplynutí je to možné...

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.141.124.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

Jquery Animácia — založil Marek Pánti

VS 2008 C++ — založil yaqwsx

Visual C++ 2008 — založil Marek066

Problém s VS C++ 2008 — založil Jonyzz

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý