Cyklus for – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Cyklus for – C / C++ – Fórum – Programujte.comCyklus for – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

vojta0
Duch
24. 1. 2010   #1
-
0
-

Zdravím,
nevím jestli tu řešíte i školácké úlohy ale dostal jsem za úkol udělat v borlandu c program, který po zadání nějakého čísla n udělá z hvězdiček (*) čtverec( strana o n hvězdičkách). Učitel mi řekl, že tam použiju cyklus for (on si totiž myslí, že všichni umíme programovat od narození a pořádně nám to nevysvětlí). Zkoušel to tak, že mám k ,(k<=n) řádků a ke každému z nich přiřadím n hvězdiček. Jenže fakt netuším jak to zapsat, vždy se do toho úplně zamotám a jsem v koncích. Nevíte jak to mám vyřešit?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.42.–
Bald3rr0
Super člen
24. 1. 2010   #2
-
0
-

To vojta : Na cylku for toho moc k pochopení neni, je velmi jednoduchý
for(inicializace; podmínka; akce) {
// Bude se provádět, dokud bude podmínka pravdivá
}

S čim si teda nevíš rady, jak sestavi for cyklus?

for(int i = 0; i < 10; i++)

printf("%d\n", i);

To vypíše čísla od 0 do 9

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.0.–
mephi0
Expert
26. 1. 2010   #3
-
0
-

int i,j;

for(i=0;i<n;i++)
printf("*");

for(i=0;i<n-2;i++)
{
printf("*");
for(j=0;j<n-2;j++)
printf(" ");
printf("*");
}

for(i=0;i<n;i++)
printf("*");


Neskúšal som to.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.90.–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
vojta0
Duch
26. 1. 2010   #4
-
0
-

Po dlouhém bádání jsem na to přišel:
#include<conio.h>
#include<stdio.h>

void main()
{
int a,i,k;
clrscr();
printf(" zadej cislo a :");
scanf("%d",&a);

for(i=1;i<=a;i++)
for(k=0;k<=a;k++)
{
{
if(i%2==0) textcolor(GREEN);
else textcolor(RED);
{
if(k%2==0) textcolor(RED);
else textcolor(GREEN);
}
}
if(k==a)
printf("\n");
else cprintf("*");
}
while(!kbhit());
}


Dík za odpovědi.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.42.–
yaqwsx+9
Posthunter
26. 1. 2010   #5
-
0
-

To vojta : Jen mě tak napdlo; ze zadání není jasné, zda-li má být čverec plný a nebo jenom okraj. Ptám se jenom pro zajímavost, protože řešení tu už bylo zmíněno.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.65.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 21 hostů

Podobná vlákna

Cyklus Do While — založil Filips

Cyklus — založil Jan Burant

Cyklus — založil Elendor

Cyklus while v C — založil Marek

Cyklus for(...... — založil Hansel

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý