Spatne roztazeni JScrollPane – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Spatne roztazeni JScrollPane – Java – Fórum – Programujte.comSpatne roztazeni JScrollPane – Java – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
BigBear0
Stálý člen
24. 1. 2010   #1
-
0
-

Ahojte, utrzky meho kodu
- frame mam nastaveny:

frame.setMinimumSize(new Dimension(640, 480));

frame.setPreferredSize(new Dimension(640, 480));
frame.setResizable(false);
frame.setLocation(100, 100);
- do framu dam panel a vytvorim odsazeni:
JPanel panel = new JPanel(new BorderLayout());


JPanel horniOdsazeni = new JPanel();
horniOdsazeni.setPreferredSize(new Dimension(0, 15));
panel.add(horniOdsazeni, BorderLayout.PAGE_START);

JPanel dolniOdsazeni = new JPanel();
dolniOdsazeni.setPreferredSize(new Dimension(0, 30));
panel.add(dolniOdsazeni, BorderLayout.PAGE_END);

JPanel leveOdsazeni = new JPanel();
leveOdsazeni.setPreferredSize(new Dimension(50, 0));
panel.add(leveOdsazeni, BorderLayout.LINE_START);

JPanel praveOdsazeni = new JPanel();
praveOdsazeni.setPreferredSize(new Dimension(50, 0));
panel.add(praveOdsazeni, BorderLayout.LINE_END);
- a zbyva BorderLayout.CENTER a s tim je problem:
JTable table = new JTable(10, 4);

table.setFillsViewportHeight(true);
table.setAutoResizeMode(JTable.AUTO_RESIZE_OFF);

JScrollPane area = new JScrollPane(table);
area.setBorder(BorderFactory.createEtchedBorder(EtchedBorder.LOWERED));

panel.add(area, BorderLayout.CENTER);
- vsechny ostatni casti kodu jsou otestovane a funkcni, ale s timto mam problem... kdyz tam vlozim scroll pane bez jakehokoliv obsahu,
JScrollPane area = new JScrollPane();    // tento kod dam misto puvodniho s tabulkou
funguje vse tak, jak chci... frame zustane 640x480... kdyz tam ale necham tu tabulku, zustane frame sice 640px siroky, ale zvysi se a to o mnoho... nevim, cim to muze byt a uz jsem zkousel vsechno... kdyz natvrdo zmenim vysku toho scroll pane, tak to funguje, ale to je spatne, protoze na jinem operacnim systemu to zase bude mit jinou velikost a na jine uprave tohotez systemu take, atd. ... zkousel jsem si i vypsat velikost te tabulky, resp. viewportu scroll pane
System.out.println(area.getViewport().getViewSize());
a vratilo mi to
java.awt.Dimension[width=530,height=160]
coz je divne, protoze to je opravdu mnohem vic... cim to muze byt? nevite nekdo, jak to spravit? (chtel bych, aby frame zustal tech 640x480... dekuji.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.186.–
NECIN DRUHYM TO, CO NECHCES, ABY ONI CINILI TOBE!
Reklama
Reklama
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
25. 1. 2010   #2
-
0
-

Tak tady ti neporadím. Asi budeš muset laborovat. Zkus tam místo JTable dát třeba obyčejný Panel (hodně velký), tj. aby si zjistil, kdo za to může a kudy se mají ubírat tvoje kroky. Ale asi to bude nějakým nastavení JTable.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
BigBear0
Stálý člen
25. 1. 2010   #3
-
0
-

Ahoj, vyreseno... nastaveni framu jsem mel takto:

// SIZES FRAME //

frame.pack();
frame.setMinimumSize(new Dimension(640, 480));
frame.setPreferredSize(new Dimension(640, 480));
frame.setResizable(false);
a melo byt takto:
// SIZES FRAME //

frame.setMinimumSize(new Dimension(640, 480));
frame.setPreferredSize(new Dimension(640, 480));
frame.setResizable(false);
frame.pack();
- stacilo tedy prehodit metodu pack();

Stale mi tam pretrvava maly rozdil a to v tom, ze okno neni 640x480, ale 650x490, ale bylo mi receno, ze chyba je nekde u me, tak musim hledat. Dekuji :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.186.–
NECIN DRUHYM TO, CO NECHCES, ABY ONI CINILI TOBE!
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 67 hostů

Podobná vlákna

JScrollPane v JTextArea — založil Nicolas

JScrollPane a refresh — založil Michal

JScrollpane pridani JPanel — založil Roman

Grid - roztazeni tlacitek — založil polerok

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý