Klávesové zkratky v dialogu – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Klávesové zkratky v dialogu – C / C++ – Fórum – Programujte.comKlávesové zkratky v dialogu – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
_Radek_
~ Anonymní uživatel
88 příspěvků
26. 1. 2010   #1
-
0
-

Zdravím, mám jednoduchou aplikaci, která používá dialog vytvořený pomocí funkce DialogBox(...). Je nějak možné, aby tento dialog zpracovával klávesové zkratky vytvořené pomocí LoadAccelerators ze zdrojů, popřípadě jak na to ? už to hledám skoro hodinu a nemůžu nic pořádného najít ?1
Díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.187.60.–
Reklama
Reklama
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
27. 1. 2010   #2
-
0
-

Klávesové zkratky se musí nějakým způsobem přeložit (klávesa -> odpovídající zpráva). K tomuto překladu se používá funkce TranslateAccelerator ve smyčce zpráv:



hAccelTable = LoadAccelerators(hInstance, MAKEINTRESOURCE(IDC_ACCELERATORS));

// smycka zprav
while (GetMessage(&msg, NULL, 0, 0)) {
if (!TranslateAccelerator(msg.hwnd, hAccelTable, &msg)) {
TranslateMessage(&msg);
DispatchMessage(&msg);
}
}


Problém je, že u aplikace založené na modálním dialogu smyčku zpráv neovládáš. Takže buď použiješ klasické okno (CreateWindow) nebo zkusíš aplikaci založit na nemodálním oknu (což jsem nikdy nezkoušel a nevím, jestli to funguje, ale mohlo by) nebo si ty klávesy odchytneš a přeložíš v DialogProc sám.

Pokud používáš MFC, tak můžeš využít PreTranslateMessage, kam vložíš TranslateAccelerator.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.166.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 256 hostů

Podobná vlákna

Klávesové zkratky — založil Martin

Zruseni klavésové zkratky C# — založil Mrakoplas

Cesta z Openfile dialogu — založil JiriVavru

Klávesové odkazování — založil Filip Had

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý